- hirdetés -

Minden jegy elfogyott a csütörtök délutáni Karácsonyváró estre. A helyi táncegyüttesek bemutatói után egy igazi sztárvendéget köszönthetett a közönség, Molnár Ferenc Caramel állt a művelődési központ színpadára.

Telt ház előtt adtak műsort az orosházi egyesületek táncosai. Nagy érdeklődés övezte a Petőfi Művelődési Központban tartott Karácsonyváró estet, amely az önkormányzat egyik nyertes pályázatának köszönhetően valósult meg.

– A legkisebbek számára 17 órakor indult a program, karácsonyi kézműves foglalkozás várta őket az Árpád-kert felőli aulában, ahol az orosházi Nagycsaládos Egyesület tagjaival együtt készíthettek ünnepi díszeket – mesélte Mikli Hanna, a Petőfi Művelődési Központ kulturális szervezője. – Nagyon élvezték a kicsik a kreatív feladatokat, nagy sikere volt a programnak, a kész alkotásokat pedig természetesen most is hazavihették a gyerekek. A helyi táncegyesületek bemutatója 18 órakor kezdődött a színházteremben. Hatalmas volt az érdeklődés a rendezvény iránt, minden regisztrációs jegy elfogyott már napokkal az est előtt.

Bár a rendezvény ingyenes volt, regisztrációs jegy váltásához kötötték azt a szervezők, hogy tudják, hány résztvevőre számítsanak. Nem volt kérdés, hogy rengetegen jönnek el a táncbemutatókra, mint ahogy az sem, hogy a sztárvendégre is sokan lesznek kíváncsiak.

Elsőként a Candy Dance Crew műsora volt látható, Földesi Szandra hiphopcsapatának produkciója megalapozta az est hangulatát. Őket követően az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület tagjai arattak hatalmas sikert, majd a Harangos Néptáncegyüttes bizonyította, hogy nemcsak táncban, de éneklésben is kiválók.

A színpadon: Caramel

Hét órakor állt közönség elé azt est várva várt előadója, Molnár Ferenc Caramel, aki olyan közvetlenséggel szólt a színházteremben ülőkhöz, mintha régi jó ismerőseit látta volna a székekben. Elsőként legrégebbi, legismertebb dala, a Szállok a dallal című saját költeménye csendült fel, majd a Demjén Ferenctől jól ismert Jégszív következett a sorban. A Máté Péter-díjjal és két Fonogram díjjal kitüntetett énekes amellett, hogy fantasztikus hangjával elkápráztatta a közönséget, dalra is bírta az orosháziakat. Az a kedvesség, amelyet az előadó árasztott magából, minden gátlást feloldott a nézőkben. Együtt énekeltek vele a gyerekek és a nyugdíjas korosztály képviselői is, sőt, a kisebbek között voltak néhányan, akik nem bírtak – vagy nem is akartak – parancsolni lábaiknak, és a sorok között táncra is keltek.

Caramel átkötő szövegei tele voltak humorral, nyílt, személyes gondolatokkal és elgondolkodtató üzenetekkel. Néha olyan volt, mintha egy stand up comedy műsoron lettünk volna, néha pedig olyan, mint egy életvezetési tanácsadó előadásába hallgathattunk volna bele. Persze ezek csak kiegészítői voltak a koncertnek, amelyen az énekes mindenki számára egyértelműen bebizonyította, hogy valódi kincs van a torkában.

Karácsonyi programok a PMK-ban

Az ünnepi programok sora hamarosan folytatódik a Petőfi Művelődési Központban. December 19-én az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány szervezésében Moderntánc Gála várja az érdeklődőket, december 20-án pedig a Liszt Ferenc AM karácsonyi koncertje, valamint az intézmény képzőművész szakos növendékeinek kiállítása lesz látható. December 21-én a Térzene program keretében Karácsonyi kórushangversenyre várják az érdeklődőket, végül december 22-én a PMK-ban működő Justh Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárban Karácsonyváró játszóházra invitálják a gyerekeket.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.