- hirdetés -

Az orosházi versenyző 400 méter vegyesúszásban országos döntőbe jutott. Eredménye különösen elismerésre méltó, ugyanis betegséget követően rövid határidővel a verseny előtt állt újra edzésbe.

A szegedi Tiszavirág Sportuszodában rendezett kiírásra 61 egyesület 419 versenyzője nevezett. A rövidpályás versenyek nemzetközi igényének felerősödésére reagálva a Magyar Úszó Szövetség az elmúlt héten az utánpótlás számára bajnoki szinten is biztosította ezt a versenyzési lehetőséget.

– Egyesületünkből a serdülő korosztályos Bogár Viktóriának volt lehetősége indulni a bajnokságon. A nagyon erős nevezési szintek ellenére négy versenyszámban sikerült teljesíteni az előírt időket. Versenyzőnk az első és a negyedik napon egy-egy alkalommal, a harmadik napon két alkalommal állt rajtkőre az előfutamokban. A ranglista alapján előzetesen két-három versenyszámban vártunk döntős helyezést, ami a felkészülés kezdetén reális elképzelésnek tűnt. Sajnos egy hosszantartó betegség közbeszólt, kiesett három hét, így a bajnokság előtt három héttel tudtuk újra kezdeni az edzéseket. Viki nagyon céltudatosan, kemény munkával készült tovább, így edzésteljesítményét látva legalább egy versenyszámban reménykedtünk a döntőbe jutásban. Az első napon 200 m vegyesen indult, ahol legjobb idejét megközelítve – alig lemaradva legjobbjától – a 9. helyen végzett.

Bogár Viktória és Schmidt Jenő edző (fotó: egyesület)

A második napon 200 m mellúszásban a legjobb őszi eredményét érte el, szombaton 100 m vegyesen közelítette meg legjobb idejét. Legeredményesebb a második napon volt – talán a legnagyobb kihívást jelentő versenyszámban – 400 m vegyesen bejutott a döntőbe. Az ősz elején teljesített idejét megközelítve hetedikként ért célba. A négynapos bajnokságon – az előzmények ellenére – Viki újra példát mutatott akaraterőből, küzdeni tudásból – számolt be az eredményről Schmidt Jenő edző.

Az orosházi úszók az év utolsó versenyein, december 16-18-a között Kecskeméten és Hódmezővásárhelyen állnak rajtkőre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.