- hirdetés -

A „Játékos oktatás – tanulás játékokkal” / „Playful education – learning with games” címet viseli az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola legújabb Erasmus+ pályázata.

A Vörösmarty 2005 óta van jelen nemzetközi téren pályázatokban, és több mint 17 országba látogattak már el, némelyikben többször is a volt Comenius, most Erasmus++ Uniós projektek támogatásával.

Az intézmény 2022 tavaszán beadott projektterve a Tempus Közalapítványnál támogatást nyert, így a 2022/2023-as tanévtől tovább bővítheti az iskola nemzetközi partneri kapcsolatait. Egy számukra új típusú projektben, az ún. kisléptékű partnerségekben vesz részt az oktatási intézmény. A 2022-1-HU01-KA210-SCH-000082956 szerződésszámú programot portugál (Tondela) és francia (Savenay) partnerekkel közösen valósítják meg, melyre 60000 € össztámogatást nyertek el. A 2 évesre tervezett program témája a játékos oktatás, a játékok szerepe a tanításban.

A projektbe bevont iskolák arra keresik a választ, hogy a játékok alkalmazása a tanítási folyamatban milyen pozitív hatást gyakorol a gyerekekre. Ehhez kapcsolódóan a partnerek bemutatják egymásnak saját jó gyakorlataikat, valamint számos játékos programelemmel színesítik a 24 hónapot, mely 2 részre tagolódik. Az első évben azt vizsgálják meg milyen játékos elemek segítették korábban a tanulás folyamatát, a második év pedig a jelenre koncentrál. A tanulók és a partnerintézmények pedagógusai megismertetik egymással azokat az oktatást segítő játékokat, melyekkel élményszerűvé tudják tenni az ismeretek elsajátítását. Természetesen a hagyományos, személyes tapasztalatcserére is sor kerül mindhárom iskolában, mely erősíti az intézmények közötti kooperációt, az oktatás európai dimenzióinek alkalmazását, és a nevelők módszertani megújulását. A gyerek pedig az élménypedagógia segítségével játékosan szerezhetnek új ismereteket, fejleszthetik készségeiket és képességeiket.

A pályázatról további információk a www.comeni.us oldalon olvashatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.