- hirdetés -

Alig akadt szabad hétvégéje a szezon során az Extreme Bike Show csapatának. Pocsai Richárd, Szőke Krisztián és Csanda Dorián szinte állandóan úton voltak és a rengeteg fellépés mellett idén is versenyt szerveztek a város főterére. A triálos fiatalok az egész országot bejárták, volt hogy egy hétvégén 8 alkalommal is felléptek, de a következő évben sem szeretnének lassítani.

– Rengeteg változás volt az elmúlt 1-2 évünkhöz képest, elsőként rögtön az, hogy végre egy olyan szezonunk volt, amibe nem szólt bele sem a koronavírus-járvány, sem más azzal kapcsolatos korlátozás. Így igazából mondhatjuk úgy is, hogy ez volt az első igazi teljes értékű idényünk. Április végén kezdtünk el járni a rendezvényekre és ez a lendület egészen október végéig kitartott, nem sok szabad hétvégénk maradt ebben az időszakban – kezdte meg beszámolójukat Pocsai Richárd.

A másik lényeges újdonságot a fellépési helyszínek bővítése jelentette. Eddig ugyanis főként Békés és Csongrád megyékben léptek fel a fiúk, akkor még csak 1-2 olyan helyszínre utaztak el, ami kicsit messzebb volt. 2022-ben azonban szinte az egész országot beutazták, felléptek például Zala- és Veszprém megyékben is. Sokszor előfordult, hogy az egyik helyszínről hazaértek szombat hajnalban, majd vasárnap hajnalban már indultak is tovább.

– Külön köszönet a srácoknak ezúttal is, hogy ilyen lelkesen álltak hozzá és megúsztuk betegségek, sérülések nélkül. A már jól ismert csapattagok mellett pedig hálával tartozunk kiegészítő embereinknek is, akik a helyszíneken az új elemek felszerelésében, a kicsit hosszabb műsorok összeállításában segédkeztek. Így hogy például 1 nap alatt három rendezvényünk is volt vagy 1 hétvégén 8 fellépés, különösen jól jött a segítség. Jövőre tervezünk egy nagy újítást is, beszereztünk egy vízifoci pályát a fellépéseinkhez, ami minden korosztály számára jó program lehet – mondta.

Tervben van, hogy a határon túlra is nyitnának, főleg Romániában és Szlovákiában, előbbi országgal kapcsolatban már vettek részt korábban egy rendezvény promotálásában, ami pozitív visszajelzésnek számít a későbbiekre nézve. A több mint 50 fellépés során megtapasztalták, hogy milyen érzés 2 órákat aludni éjszakánként és akár 1000 kilométert is levezetni rövid idő alatt. Épp ezért értékelőjükben a családtagjaiknak is köszönetet mondtak a támogató háttérért. A fellépések mellett persze fontos pont volt a versenyszervezés, ami a tavalyi alkalmat követően ismét megvalósulhatott a város főterén.

Az akkori 30 induló száma majdnem 50-re emelkedett, ami országos szinten is jó aránynak számít. Ezt is szeretnék továbbvinni jövőre, várhatóan ugyanúgy július első felében. Több olyan jellegű meghívást is kaptak, mely során a versenypályák felépítésében segédkeztek. Így jutottak el Debrecenbe, egy rangos nemzetközi erőpróbára, ahol 3 ország versenyzői mutatkoztak be a Nagytemplom előtt.

– Ha visszaemlékszem erre az időszakra, tényleg nem volt ezalatt 5 szabad hétvégénk sem, de ennél jobbat nem is kívánhatna az ember. Voltak ugye nehéz időszakok, hogy csak egy példával éljek: az itteni versenyre már azon a héten kedd reggeltől kezdve folyamatosan építettük a pályát, szombaton megrendeztük magát a versenyt, ott még aznap este mindent elpakoltunk, hajnal 2-kor pedig indultunk Zalaegerszegre, mert másnap kicsivel ebéd után már ott volt jelenésünk. Az egy kicsit meredek volt, mindannyian nagyon elfáradtunk, de szoktuk mondani egymás közt, hogy ha azt megcsináltuk, akkor bármit megcsinálunk – tette hozzá Pocsai Richárd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.