- hirdetés -

Különböző sportprogramok közül választhattak a gyermekek érdeklődésüknek megfelelően.

Az iskolai DÖK (Diákönkormányzat) szervezésében mozgalmas sportprogramok vártak a vörösmartys gyerekekre a novemberi hónapban.

– Iskolánk a tanév során több alkalommal szervez rendezvényt az egészség témakörében. Az idei tanévben a sporté a főszerep. A novemberi hónapban „Sportos november” elnevezéssel szerveztünk különböző reggeli bemelegítéseket. A tanulók 8 óra előtt az udvaron közös zenés bemelegítéssel indították a napot, amelyen a tanárok is aktívan részt vettek. Az egészségvédelmi hónap keretében az alsósok délután vidám sorversenyen vettek részt. November 3-án versenyeztek az 1-2. osztályosak, majd másnap a 3-4. évfolyam tanulói. A felsősöknek pedig több sportágban kínáltak a testnevelők délutánonként versengést. Röplabda-bajnokság, királylabda, teremfoci-torna, kosárlabda mérkőzések és floorball csaták szerepeltek a programban.  Az iskola centenáriumi ünnepségsorozata részeként a napi sportprogramok 120 percig tartottak, mivel az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola az idén ünnepli fennállásának 120. évfordulóját – adta közre Vargáné Gyömrei Anita tanárnő, a DÖK vezetője.

Nagy izgalmak a kisiskolások sorversenyén (fotó: iskola)

A rendkívüli sporthónapon kívül az iskola tanulói az őszi hónapokban sikeresen szerepeltek a diákolimpiai versenyeken. A mezei futóversenyen több kategóriában jutottak tovább az iskola tanulói a megyei és az országos versenyre. Harmadik helyen végzett az iskolák közötti sorversenyen a Vörösmarty, a nyereményből sporteszközöket vásároltak. A körzeti asztalitenisz versenyen Csizmadia Csanád az 1., Hornok Erik a 3. helyet szerezte meg. Bereczki-Varga Szilárd birkózás sportágban kötöttfogásban és szabadfogásban is országos 3. helyen végzett. Az iskola futsal csapata második helyezettként jutott tovább a megyei elődöntőbe, majd onnan a megyei döntőbe, ahol 5. helyen végzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.