- hirdetés -

Mint arról beszámoltunk, a Sámsoni utcán tegnap délután kiégett egy családi ház. A tulajdonos, Zsurka Erik családja életében ez azonban csak az egyik tragédia volt. A város, benne az önkormányzat összefog, de szükség van Orosháza közösségének erejére, hogy ezt a családot átsegítsük a mostani, tragikus helyzeten.

Erik boldog házasságban élt feleségével, Évivel. Megszületett a várva várt közös gyermek is. Hatalmas boldogság, amit nem egy, hanem szinte egyszerre két csapás is érte. A kisfiúnál kiderült, hogy súlyos szívbeteg, szíven két lyuk is található, valamint az egyik szívbillentyű nem megfelelően dolgozik, feltétlenül műteni kell, illetve gyógyszeres kezelésre szorul.

Nem csak a baj, a tragédia sem jár egyedül

Ma egy éve, hogy tavaly novemberben Évi, Erik felesége, gyermekük édesanyja 30 évesen, a Covid szövődményei következtében elhunyt. Erik egyedül maradt, beteg gyermekükkel a gyász súlya alatt. Az orosházi Linamarban dolgozott, de sajnos ott kellett hagynia, hiszen a kicsivel kell lennie. Minden baj ellenére az édesapa hozzáfogott a ház felújításához. Hétfőn jött a fővárosi klinikáról a telefon: jöjjenek Budapestre, megtörténik a többször elhalasztott szívműtét. Nagy izgalom, nagy boldogság. Kedd reggel el is indultak. Délben jött az újabb borzasztó csapás: kiégett a ház. Borzasztó anyagi kár keletkezett. Erik nem tud jelen lenni, hiszen a kisfiával kell most lennie.

A tüzet okozó kandallóval együtt vették a Sámsoni utcai házat. Sokszor be is gyújtottak már és nem volt semmi probléma. Tegnap viszont a kémény melletti gerenda kigyulladt. A födém beszakadt, a ház lakhatatlanná vált.

A födém leszakadt, a ház lakhatatlanná vált (Fotó: Dancsó József)

A tűzoltókat a szomszédok értesítették, mikor észrevették, hogy füst jön a tető alól. A gyorsan kiérkező egységek meg is fékezték a tüzet. Erik szülei Budapestről hazafelé tartva kapták a hírt.

Segít az önkormányzat

A legfontosabb most egy otthon, ahova Erik hazahozhatja a kisfiát. Az önkormányzat és még sokan, azonnal megmozdultak a szörnyű hír hallatán. Oravecz Nóra alpolgármester szerda délelőtt a helyszínen járt, ahol a megtört nagyszülőknek elmondta, hogy Dávid Zoltán polgármesterrel egyeztetve, az önkormányzat egy lakást biztosít a szerencsétlenül járt édesapa és kisfia számára, amíg a tűzben súlyosan megrongálódott ház felújítása elkészül. Az alpolgármester felvette a kapcsolatot több orosházi céggel, akik felajánlották segítségüket az újjáépítésben. Épp ottjártunkkor érkezett a helyszínre az Iványi Építőmester Kft. és a Genovill Kft. csapata, hogy felmérjék a károkat és megállapítsák a szükséges tennivalókat. Az önkormányzat folyamatosan tartja a kapcsolatot a családdal és minden lehető segítséget megad. Terveik közt szerepel, hogy – amennyiben szükséges – gyűjtést is szerveznek a család által megjelölt, hiányzó dolgok megszerzése érdekében.

Segítsünk minél többen

Az orosháziak megrendülten értesültek a család helyzetéről. A közösség ereje máris megmutatkozik, hiszen sokan segíteni szeretnének. Aki anyagilag támogatná Eriket és kisfiát, a 11600006-00000000-81940378 számlaszámon megteheti.

A város összefogásáról és a ház újjáépítéséről az OrosCafén a későbbiekben is beszámolunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.