- hirdetés -

Rendhagyó módon csütörtökkel indítjuk a programajánlónkat. Válogasson Ön is az orosházi és vidéki lehetőségek között!

November 24-én, csütörtökön Ingyenes angol bemutatkozó óra várja az érdeklődőket a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. Az esemény 16:30-kor kezdődik és 18 óráig tart. Az órát tartó, arra mindenkit szeretettel invitáló oktató többéves amerikai szakmai gyakorlattal és 25 év nyelvvizsgára felkészítő- és gimnáziumi tanári tapasztalattal rendelkezik.

Ugyanezen a napon, azaz november 24-én VálóTársas címen egy improvizációs párkapcsolati estnek lehetünk részesei a Petőfi Művelődési Központ. A humorral és sok rögtönzéssel vegyített előadás 19 órától 20:30-ig tart. Szereplők: Pokorny Lia, Elek Ferenc. Közreműködik: Gönczi Dorka válási mediátor és Varga Zsolt párkapcsolati kommunikációs szakember. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jegyek a PMK jegypénztárában igényelhetők.

VálóTársas

November 25-én a Justh Zsigmond Városi Könyvtárba mutatják be Szűcs Ferenc új könyvét, amely az Orosháza sporttörténete röviden címet viseli. Mindenkit szeretettel várnak a 16:30-kor kezdődő programra.

November 25-én 18 órától a Petőfi Művelődési Központban Pilát Gábor író előadására várják az érdeklődőket, amelynek címe: Párkapcsolati dilemmák.

Szintén november 25-én, azaz péntek este TérZene program várja a jazz kedvelőit a Petőfi Művelődési Központban. Az orosházi Jazzman zenekar koncertje 18 órakor kezdődik. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jegyek a PMK jegypénztárában igényelhetők.

Jazzman a PMK-ban (A kép illusztráció: forrása pixabay.com)

November 26-án 14 órakor Adventi nyitókoncertre várnak minden érdeklődőt Kopáncspusztára az Árpád-kori Szent Gellért templomba. Zenél az Amigo Band, majd verset mond Nóbik Beáta, őket követően pedig liturgiát hallhatnak a megjelentek Tracsek Oszkár atya jóvoltából. A szervező Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület teát és forralt bort biztosít a jó hangulathoz, emellett szeretetvendégség is lesz, amelyhez köszönik a résztvevők adományait.

Labdarúgás: November 26-án 13 órától az OMTK-ULE 1913 és a Szarvasi FC 1905 csap össze a Mátrai Sándor Stadionban.

Kézilabda: November 25-én 20 órától a CSIKO férfi kézilabdacsapata lép pályára az Eötvös-csarnokban, ellenfelük a Túrkeve gárdája lesz.

Kézilabda: November 26-án 18 órakor az OXXO Energy Orosházi NKC és az Eszterházy SC méri össze tudását az Eötvös-csarnokban.

Pillanatkép egy korábbi orosházi adventi gyertyagyújtásról (Fotó: OrosCafé archív)

November 27-én indul az Orosházi Advent 2022. A város főterén fellobban az óriás adventi koszorú első gyertyájának lángja, műsort adnak a Székács Evangélikus Iskola diákjai és tanárai. A programra kilátogatók megcsodálhatják a városi karácsonyfáját, az óriás-mesekönyvet, Manó Petit, a Betlehemet, a fényszarvast és a lovas szánt is, ez utóbbira még fel is ülhetnek a gyerekek.

Vidéki program

November 26-án szervezi meg a XIV. Gádorosi Nemzetközi Disznótoros Napot a gádorosi Hagyományőrző és Faluszépítő Egyesület.

Egy korábbi disznótoros fesztivál pillanatképe

Az iskola területén (Gádoros, Iskola utca 4. szám) reggel 6-kor indul a disznótoros program, a 3-4 fős csapatok külön-külön fél-fél sertést dolgoznak majd fel, mind hurkát, kolbászt és egyéb disznótoros ételeket készítenek majd az alapanyagokból. Az eredményhirdetésre 15 órakor kerül sor, közben pedig kísérőprogramként a Nagymágocsi Nefelejcs Népdalkör és a Napraforgó Citerazenekar lép majd fel, valamint a Fekete-Trió Zenekar szórakoztatja mulatós slágerekkel a közönséget. A rendezvény fővédnökei: Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke és Erdős Norbert országgyűlési képviselő.

Kiemelt kép: OrosCafé

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.