- hirdetés -

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészség egy orosházi pár és egy tiszabői férfi letartóztatását. Orosháza és Szolnok környékén árulták a tiltott szereket.

A 41 éves büntetett előéletű férfi az év elején döntött úgy, hogy különböző fajtájú kábítószerek értékesítésébe kezd. Egy ismeretlen személytől változó gyakorisággal kábító hatású anyagokat szerzett be, majd felvette a kapcsolatot a tiszabői férfivel. Ezt követően már egymástól szerezték be a tiltott anyagokat, illetőleg egymás részére értékesítették – írta a Békés Megyei Főügyészség.

A kábítószereket a lakóhelyükön tárolták, adagokra osztották, csomagolták, majd azokat az orosházi férfi Orosházán, míg a tiszabői férfi Szolnokon és annak környékén értékesítette. Előbbi élettársa tudott a férfi tevékenységeiről, sőt, ő maga is részt vett a kábítószerek porciózásában, csomagolásában, néhány alkalommal pedig az árusításában is. A lakóhely átkutatása során a hatóság megtalálta a különböző eszközöket, valamint kábítószer-gyanús anyaggal szennyezett tárgyi bizonyítékokat is talált.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte a terheltek letartóztatását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.