- hirdetés -

Átadták azt a rengeteg adományt az orosházi női kézilabdázók, amit az elmúlt két hazai mérkőzésen gyűjtöttek. Pénteken délelőtt a Szikhát kutyamenhelyre látogattak ki a sportolók.

A szakadó eső sem akadályozta meg az Oxxo Energy Orosháza kézilabdázóit, hogy pénteken, még a Kispest elleni idegenbeli bajnoki előtt kilátogassanak a Szikhát kutyamenhelyre. Nem érkeztek üres kézzel, egymás után kerültek elő a kisbuszból a különböző tápok, konzervek, kutyajátékok. Az elmúlt hetekben hirdetett egy akciót az egyesület, az utolsó két hazai mérkőzésen szép számmal érkeztek felajánlások a szurkolóktól.

– Hálásak vagyunk nekik, hiszen bármikor teszünk közzé jótékonysági felhívást kérdés nélkül beállnak az adott ügy mögé. Legyen szó akár most a Szikhát Kutyamenhely lakóinak szóló kezdeményezésünkről, vagy akár a Magyar Vöröskereszttel közösen szervezett véradásokról, és természetesen a rászorulók karácsonyi ajándékozásról. Folyamatosan igyekszünk visszaadni azt a szeretet és támogatást, amit a várostól, drukkereinktől, a helyiektől kapunk – hangsúlyozta Szabó Viktor, az ONKC klubmenedzsere.

A kutyamenhely lakói érdeklődve szagolgatták a csomagot, néhányuk amint nem figyeltek rájuk szét is tépték a zacskókat. A kutyaszalámik felfedezése mellett élvezték a simogatást és a törődést, amit a sportolóktól kaptak. A kézilabdázókat az sem zavarta, hogy szinte kivétel nélkül, mindenki bokától nyakig sáros mancsfoltokkal ment haza.

– Sokszor elmondtuk már, de tényleg szerencsések vagyunk – mondta Pusztai Ilona menhelyvezető. – Nagyon sokan támogatnak minket, amiért nagyon hálásak vagyunk és köszönjük a kézilabdázók adományait is – tette hozzá. A Szikhát Kutyamenhelyen jelenleg körülbelül 180 kutya van. Ellátásuk biztosított, de mindig jól jön a segítség, hiszen a különböző szolgáltatások, állatorvosi költségek és a tápok ára is jelentősen megemelkedtek. Éppen ezért az állateledel – konzervek, tápok, kutyaszalámi – mellett tisztítószerek, fertőtlenítők, eszközök is mindig jól jönnek a Szikhát Kutyamenhelyen. Télen várják a takarókat, pokrócokat a négylábúak ellátásához.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.