- hirdetés -

A Viczián Zoltán vezette Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület adventi koncertre és az ehhez kapcsolódó zarándoklatra hív. Ezúttal advent első vasárnapja tiszteletére zarándokolnak a Kopáncsra, a Szent Gellért Árpád-kori templomhoz, ahol kedves meglepetés várja az érkezőket.

November huszonhatodikán, ezúttal nem Orosházáról, hanem a tótkomlósi Mária kegyhelytől indulnak negyed tizenkettőkor a gyalogos, illetve kerékpáros zarándokok. A megérkezés után – már a koncert részeként – Tracsek Oszkár atya tart rövid ünnepi liturgiát, majd az utóbbi időben nagy népszerűségre szert tett orosházi Amigó Band ünnepi koncertjét kapják ajándékba a megjelenő hívek. Mint Szilágyi Mihálytól, az együttes vezetőjétől megtudtuk, az adventi nyitókoncert különleges lesz a maga módján.

A kopáncsi templomban próbál a zenekar (Fotó: Amigó Band)

– A mintegy háromnegyed órás koncert zenei anyagát az ünnep szellemében válogattuk össze. A zenét időnként prózára váltjuk. Nóbik Beáta fog verseket mondani egy-egy zenei blokk közt. A zenei anyag mellett a verseket is az advent szellemében választottuk. Nagyon reméljük, hogy sokan eljönnek meghallgatni – tette hozzá Szilágyi Mihály.

A templomkertben felállított szeretet asztalra az érkezők hozhatnak ételeket, süteményt, így mindenki adhat valamit a másiknak a szeretet megvendégelés során. A szervező, Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület apró ajándékkal, forralt borral, teával várja az érkezőket, akik a koncert után megismerkedhetnek a templom történetével, illetve beszélgethetnek kicsit egymással.

A szervezők a koncertet rossz idő esetén is megtartják. Ha nagy lenne a sár, a műúttól terepjáró gépkocsival beviszik a koncertre autóval érkezőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.