- hirdetés -

Sakkversenyre hív az Orosházi Sakk Egyesület.

November 12-én rendezi meg az Orosházi Sakk Egyesület az Orosházi Polgármesteri Hivatallal karöltve a XV. orosházi nyílt gyermek és ifjúsági sakkbajnokságot. A verseny célja a sakk népszerűsítése, versenylehetőség biztosítása a gyermekek részére.

A verseny helye:
Petőfi Művelődési Központ, Orosháza, Kossuth Lajos utca 3.

A verseny programja
9 óra Megnyitó
9.15 óra – 13.45 óra 1-7. forduló
14 óra eredményhirdetés

A verseny támogatója: Magyar Sakkvilág Webáruház

A verseny résztvevői:
Mindazon 2003. január 1. után születettek, akiket november 11-én 16 óráig személyesen vagy e-mailben regisztrálnak a versenyterem befogadó képességéig (60 fő). A regisztrációkat visszaigazolják.

Regisztráció: oroshazisakkversenyek@gmail.com
Nevezés: Kizárólag a helyszínen, 8.45 óráig. Nevezési díj 1500 Ft.

Az orosházi lakcímmel rendelkezők és orosházi intézményben tanulók nem fizetnek nevezési díjat!

A helyezetteket díjazzák (fotó: OSE)

A verseny lebonyolítása:
Hét csoportban: „Kisalsós” (I. kcs; 2014. évben vagy később születettek) leány és fiú, „Nagyalsós” (II. kcs; 2012-2013. évben születettek) leány és fiú, „Felsős” (III-IV. kcs; 2008-2011. évben születettek) leány és fiú, „Középiskolás és Értékszámos” (1700 alatt; V-VI. kcs; 2003-2007. évben születettek).

A besorolás a születési év alapján történik. Felversenyzés lehetséges, fiatalabb versenyző indulhat az idősebbek, illetve értékszám nélküli az értékszámosok között. Az értékszám (és értékszám nélküliség) megállapítása a 2022.11.01-i listák alapján történik. Értékszámmal rendelkező I-IV. kcs versenyző csak az értékszámos csoportban indulhat. Az értékszámos csoportban legfeljebb 1700 értékszámmal rendelkező (akár klasszikus, rapid vagy blitz) versenyző vehet részt a versenyen.

A verseny 7 fordulós, svájci rendszerben zajlik. Játékidő 2 x 15 perc. A jelentkezők számának függvényében a változtatás (pl: csoportösszevonás) jogát fenntartják. Holtverseny eldöntése: 1. Buchholz, 2. Berger-Sonneborn, 3. Progresszív érték, 4. Sorsolás.  

A versenyt levezető bírók: Győri Szabolcs, Zalai Mihály

Díjazás:
Minden csoportban az 1. helyezettek serleg, az 1-3. helyezettek érem és tárgydíj, az 1-6. helyezettek oklevél díjazásban részesülnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.