- hirdetés -

A fiatal orosházi csapat derekasan küzdött, de kimaradtak a helyzetek.

A megyei II/A bajnokság 11. fordulójában az  OMTK-Rákóczi vasárnap az ULE-Sportcentrumában fogatja a Békési FC csapatát. A mérkőzés előtt a Rákóczi a 8.helyen állt a tabellán, míg a vendégek két ponttal lemaradva a 9. helyet foglalták el.

OMTK-Rákóczi – Békési FC            2 – 4           (0 – 1)

Orosháza, 60 néző. Vezette: Bálint Attila (Kepka Roland, Zahorecz Soma)

Orosháza: Salka – Kun, Györgyi (Deák B.), Czinkóczi, Polacsek (Kasuba), Valach, Csőke, Tóth I. L., Fejes, Papp M., Halász. Edző: Bodzás Ádám.

Békés: Takács M. – Medve, Római T., Minya, Székely (Kovács), Kis J. (Mracskó), Kardos, Római J. (Balázs A.), D. Nagy (Reszelő D.), Antal, Laukó (Csikós). Edző: Fekete Mihály.

Gólszerzők: Csőke (79.), Halász (92. – 11-esből), ill. Kardos (2. – 11-esből), Római J. (66.), Balázs (85.), Csikós (94.).

A helyzetkihasználás döntött a vendégek javára

Már a 2. percben megadta a találkozó alaphangulatát a könnyen befújt vendég 11-es. A Minya ellen elkövetett szabálytalanság után Kardos helyezte a labdát a kapu bal oldalába, 0-1. A fiatal orosházi csapat nehezen lendült át a kezdeti „sokkon”. Távoli átlövésekkel veszélyeztették a vendégek kapuját. A 24. percben Halász 22 méteres szabadrúgása szállt mellé, a 33. percben Fejes 18 méteres lövése kerülte el a kaput. A 35. percben egy kontra végén D.Nagy lövését ütötte szögletre Salka. A  39. percben Györgyi 20 méteres szabadrúgását védte a vendégek kapusa. A 43. percben szintén Györgyi lőtt, ezúttal fölé. A 45. percben Valach kiszorított helyzetből lőtt a kapusba. Az első félidőt a távoli lövések jellemezték, a másodikat már a sok kialakított helyzet és a sok gól. A 65. percben egy kapu előtti kavarodás végén Római Jenő félfordulattal lőtt a kapu jobb alsó sarkába, 0-2. A hazai gárda szinte varázsszóra elkezdett futballozni. A 68. percben Halász lövése a kapufán csattant, a kipattanót Tóth László a felső kapuvasra lőtte. A 79. percben egy visszafejelt labdát Csőke fejelte a jobb alsó sarokba, 1-2. Amikor már a levegőben lógott az egyenlítés, újra gólt rúgott a békési csapat. A 84.percben Balázs 20 méteres lapos szabadrúgása vágódott a felugró sorfal alatt a hálóba, 1-3. A 88. percben Fejes, egy perccel később Halász lőtt mellé. A 90. percben Fejes beívelt labdáját Kasuba a kapufára fejelte. A 91. percben a Fejes buktatásáért megítélt büntetőt Halász értékesítette, 2-3. A 94. percben Csikós távoli lövésével alakult ki a 2-4-es végeredmény. A telepiek lelkesen, helyenként jól futballoztak, a kapu előtti gyenge helyzetkihasználásuk miatt vesztettek. A helyzetek és a játék képe alapján a döntetlen sem lett volna igazságtalan eredmény.

Csőke (fehérben) gólja csak a szépítésre volt elég

Bodzás Ádám, a Rákóczi edzője: Nagyon nehéz megszólalni egy olyan mérkőzés után, ahol a játékidő nyolcvan százalékában mi birtokoltuk a labdát és az ilyen szinten beállt védekezés ellen kellett játszani, így a legnehezebb! A fiúk mindent megtettek, szépen küzdöttek, a helyzeteink megvoltak, sajnáljuk, ez ma ennyire futotta.

Az OMTK-Rákóczi november 6-án hazai környezetben fogadja a Doboz csapatát. A találkozó kezdési ideje: 13.30 óra.

Képek: Bohus Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.