- hirdetés -

Az egyre nagyobb lakossági igény és a városlakók komfortérzetének növelése érdekében építettek ki parkolókat a közelmúltban a Pacsirta és a Báthori utcákban. A Báthori utcában a héten végeztek a munkálatokkal, összesen 16 darab (ebből 1 mozgáskorlátozott) parkolót építettek. 

Az új parkolók kiselemes térkőburkolattal készültek, egy padkával elválasztva a közterületi résztől. Az önkormányzati beruházás az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. kivitelezésében, bruttó 25 millió forintból valósult meg az Alvégi temető oldalsó, a ravatalozóhoz közeli bejáratánál, a virágbolttal szemben. Bojtor István alpolgármester elmondta, hogy ezzel a városvezetés és az orosháziak egy régi célja valósult meg.

– Fontos, hogy kulturált környezetbe érkezhessenek meg azok, akik temetésre jönnek vagy meg szeretnék látogatni elhunyt szeretteik sírhelyét, akár már a közelgő mindenszentek vagy halottak napja alkalmából. Ebben az utcában korábban felszórt úttest volt, rendezetlen volt a környezet, ezért szerettük volna kialakítani az új parkolókat, melyhez természetesen egyeztettünk az utca másik oldalán lakókkal is – nyilatkozta.

Az alpolgármester hozzátette, hogy a parkolók kialakítása mellett az úttest megújítása is megtörtént, a későbbiekben pedig a Báthori utcában élőkkel közösen fásítást is terveznek. Az út másik oldalán a hozzájuk történő csatlakozás lehetőségét is kialakították a városüzem munkatársai. Mint mondták, az időjárás ebből a szempontból szerencsésen alakult, a műszaki átadás október 26-án szerdán megtörténik.

Az utca többi részét tereprendezéssel szeretnék javítani, illetve az onnan kikerülő törmelékkel és a korábbi munkákból visszamaradó anyagokkal feltölteni. Ezen kívül az egyházközösséggel közösen egyeztetve tervezik a terület további szépítését. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.