- hirdetés -

Rendkívüli testületi ülést tartottak október 19-én a képviselők. A villamosenergia- és földgáz beszerzéséről szóló közbeszerzési eljárást hagyták jóvá a jelenlévők.

Összesen 12-en jelentek meg az ülésen, Bodóczi András és Papp Róbert nem volt köztük (mindketten Közösen Orosháza Városáért Mozgalom), valamint az ellenzéki frakció vezetője, dr. Szabó Ervin is távol maradt. Mindannyian jelezték előre, hogy nem vesznek részt a szerdai ülésen, amelyen az energiabeszerzésekről volt szó.

Az önkormányzat az intézményei részére, a közvilágításhoz szükséges villamosenergia, illetve földgáz beszerzése kapcsán a közbeszerzési eljárást kívánja elindítani, ami a 2023-as év első három hónapjára érvényes.

A független Raffai János felvetésére – miszerint a földgáz világpiaci ára csökken – Varga Imre ügyvéd reagált. Elmondta, hogy pontosan az áringadozás miatt döntöttek úgy, hogy csak három hónapra írják ki a közbeszerzést, hiszen kockázatos lenne ennél nagyobb távlatokban gondolkodni.

Varga Imre (Fotó: Horváth Bence)

– Igaz, ez drágábbá teszi a folyamatot, de így sokkal közelebb lesz a szolgáltató ajánlata az aktuális világpiaci árakhoz – fogalmazott az ügyvéd, aki a továbbiakban ismertette az árubeszerzéssel kapcsolatos közbeszerzési törvény előírásait is a képviselőkkel.

Az előterjesztéseket ellenvetés nélkül, 12 igennel elfogadták a testület tagjai.

A zárt ülés végén Dávid Zoltán közölte a jelenlévőkkel, hogy a legutóbbi testületi ülésről hiányzók – Olasz Mónika és Papp Róbert – orvosi papírral igazolták távolmaradásukat .

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.