- hirdetés -

Több segítséget nyújt a nehéz helyzetben az önkormányzat az orosháziaknak. Megemelték a szociális támogatási összegeket és kiszélesítették a jogosultsági kört. Októbertől a továbbiakban is kilenc féle települési támogatás és az újszülöttek életkezdési támogatása vonatkozásában segít a város a rászorulókon.

Jelentősen megnövekedtek a rezsiköltségek, az orosházi családokra is több teher hárul, különösen a nehéz helyzetben élők érzik ennek a súlyát. A város számára kiemelten fontos a rászorulók melletti szolidaritás, ennek szellemében újult meg a szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet.

– Október elsejétől már többeknek és többet tudunk segíteni. Ami csak módunkban áll, megtesszük, hogy együtt ezt a nehéznek ígérkező időszakot, az energiaválságot és annak következményeit átvészeljük – emelte ki Dávid Zoltán polgármester. – Kötelességünk az orosházi családokat támogatni. Éppen ezért, hogy több olyan személynek segíthessünk, aki rászorul, megemeltük az egy főre eső jövedelmi határt. A jogosultsági körök bővítése mellett növeltük a támogatási összegeket is – tette hozzá a városvezető.

A rendelet szerint kilenc típusú települési támogatás és az újszülöttek életkezdési támogatása érhető el az időszakosan vagy tartósan létfenntartási gondokkal küzdőknek. Az új rendelet szerint például az átmeneti települési támogatást egyedülállóként, gyermekét egyedül nevelő 76 ezer 950 forintot kap, ez korábban 71 ezer 250 forint volt. Továbbá a szilárd tüzelőanyag vásárlás támogatását 10 ezer forinttal emelte meg a város, így most már 30 ezer forintot kaphatnak az arra jogosultak.

– Arra is felkértem a hivatal szociális osztályát, hogy olyan támogatási formát dolgozzon ki, amivel jövedelmi határra tekintet nélkül segíthetünk rendkívüli élethelyzetbe került embereken. Ez folyamatban van – hangsúlyozta Dávid Zoltán.

A városvezető azt kérte, hogy aki a szociális rendelet alapján jogosult valamilyen támogatásra, forduljon az önkormányzathoz bizalommal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.