- hirdetés -

Megalakításának és fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte a Nyugdíjas Pedagógusok Justh Zsigmond Olvasóköre. A jubileumi találkozóra rendhagyó programmal készültek.

Annak idején a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete keretén belül az alapítók, Vetésiné Petrányi Erzsébet és Bozó Klára képzeltek el egy sajátos önképző kört, melynek az akkori elnök, Szilasi Horváth Tibor támogatásával szervezésébe is kezdtek. Elképzelésük szerint a részt vevők megosztanák olvasmány- vagy éppen kedvenc filmélményüket a többiekkel, baráti asztaltársaság, jóízű beszélgetés alkalma lenne az önképzőkör. Olyan hely, ahol tanulni, újat hallani lehet, de kipróbálni önmagukat is, nemcsak hallgatók, de alkalomadtán előadók is tudnak lenni. Az önképzőkör az anyanyelvi kultúra, a szép magyar beszéd őrzője, terjesztője is lenne.

Az olvasókör megalakult és mint az aktívan eltelt tíz esztendő is mutatja, az elképzelés életképesnek bizonyult. A nyugdíjas egyesület jelenlegi elnöke, Makuláné Gulicska Valéria is szívén viseli az olvasókör sorsát, maga is több előadást tartott a találkozók alkalmával.

Mit ér egy születésnap torta nélkül? (Fotó: JusthVK.)

A tizedik születésnapon a Csányiné Kádár Tünde, az olvasókör jelenlegi vezetője által összeállított, fotókból álló prezentáció segítségével elevenítették fel az elmúlt évek emlékeit.

Köszöntötte a tízéves olvasókört Dávid Zoltán polgármester, Buzai Csaba könyvtárigazgató, és a nyugdíjas egyesületnek helyet biztosító Petőfi Művelődési Központ igazgatója, Lajti Tímea is. Természetesen nem üres kézzel, hanem kedves ajándékokkal érkeztek.

A jelenlevők ezután elfogyasztották a születésnapi csokitortát, majd jókedvű beszélgetéssel, anekdotázással, emlékek felidézésével zárult a délutáni program.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.