- hirdetés -

XXIII. alkalommal rendezték meg a Janecska József Emléktornát.

Október 8-án, az OMTK-ULE Sportcentrumában találkoztak az egykori határőrök, hogy futballal emlékezzenek meg egykori felettesükről, Janecska Józsefről.

– A sportbarátok számára Dikiként ismert sportember a Határőr Kerületparancsnokság főszakácsaként, illetve a Határőr Dózsa labdarúgó csapat mindeneseként alkotott maradandót Orosháza sportéletében. Józsi bácsi nagyon sokat tett a város labdarúgásáért. Nemcsak a hozzáállása és a labdarúgás iránti szeretete volt hatalmas, hanem a közösséget összetartó ereje is – emlékezett vissza Tóth-Kása Sándor egykori határőr, a szombati rendezvény szervezője, hozzátéve, hogy kitűnő hangulatban zajlottak a mérkőzések, majd közös ebéd zárta a megemlékezést.

A rendezvényt megtisztelte az évek óta visszatérő egykori válogatott játékos Nyilas Elek is, aki szintén Orosházán töltötte katonaéveit. Részt vett az eseményen a határőrség képviseletében Szeles István tiszt és a HÖR Dózsa volt edzője, Patyi Béla is.

A három csapat körmérkőzéses tornáját a Szentes nyerte a Mezőhegyes és az Orosháza előtt. A legjobb kapus díját Nagy Sándor (HÖR Dózsa) kapta. A legjobb játékosnak járó plakettet Kovács János (Szentes) érdemelte ki. A gólkirály Merlák Csaba (Mezőhegyes) lett 5 góllal. A tavaly – a család által alapított – Bálint György díjat az idén Nyilas Elek kapta, kiváló közösségi tevékenységéért.

1. Szentes
2. Mezőhegyes
3. Orosháza

fotók: szervezők

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.