- hirdetés -

Negyedik mérkőzését is lejátszotta október 8-án az Eötvös-csarnokban a Szeghalom ellen a CSIKO Férfi Kézilabda csapata. Győzelmükkel megerősítették vezető helyüket a Békés megyei bajnokság tabelláján. A kezdő sípszót megelőzően az orosházi kézilabda ikonikus alakjait ajándékozták meg.

A mérkőzés megkezdése előtt a CSIKO Férfi Kézilabda elnöke Csiki Csaba, valamint a szakmai munkáért felelős Németh László és Balogh Zsolt adtak át ajándékot azoknak az embereknek, akiknek nagyon sokat köszönhet az orosházi kézilabdás közösség. Árpási Csabát, Dr. Janowszky Sándort, Vidovenyecz Tibort, Marton Lászlót és Szöllősi Bélát szólították a pályára és adtak át nekik emlékplakettet.

Az ünnepélyes pillanatokat követően kezdetét is vette a mérkőzés, az első orosházi gólt Kónya Balázs szerezte, a hazai kapuban pedig Pajkó László kezdett kapásból két védéssel. Hamar kialakítottak egy nagyobb előnyt a CSIKO kézilabdázói, a 10. percben 7-2, míg a 15. percben 10-3 volt az állás. Az első játékrész során az orosházi játékosok közül különösen Kónya és Lászlai volt elemében, míg az ellenfél Szeghalom játékosai közül Szabó Ádám szerzett több találatot is.

Az ellenfél hálóőrének is volt néhány nagyobb védése a 15-20. percek környékén, de a CSIKO játékosai így is kényelmes előnyt építettek ki, a félidő végére sikerült kialakítaniuk a tízgólos különbséget. 19-9-el vonulhattak pihenőre a csapatok, a folytatásban pedig Pásztor Máté vette be több ízben is a vendégcsapat kapuját, de Paulik Levente is bemutatta első védéseit. A félidei 10 gólos különbségen igyekezett faragni a vendég szeghalmi együttes, különösen Szabó Ádám szerzett több szép gólt.

Amikor 7 gólnyira hozták vissza a különbséget, Németh László és Balogh Zsolt időt kért, ami eredményesnek bizonyult, hiszen ezt követően több szépségdíjas gólt, köztük nem egy kínai figurából elért találatot jegyzett a CSIKO. A 45. percre újra sikerült növelniük előnyüket, ekkor 29-20 állt az eredményjelzőn. A mérkőzés végére pedig ezt a különbséget még tovább növelték, az utolsó 10 percre 35-20-al fordulhattak. A következő 5 játékperc során több gól is esett.

A szeghalmi csapat ifjú játékosai lelkesen küzdöttek és bár az orosházi győzelem ezen az estén nem volt kérdés, a dicséret bőven megillette a vendégcsapatot is. Az utolsó percekben orosházi részről egy újabb szépségdíjas, kínai figurás találattal Héjja Ádám volt eredményes, végül Lászlai Szabolcs állította be a 42-29-es végeredményt. A CSIKO játékosai ezzel negyedik győzelmüket szerezték meg az idényben, melynek köszönhetően megerősítették vezető helyüket a megyei bajnokság tabellájának élén.

CSIKO SE – SZNKC 42-29 (19-9)
V: Biri, Kiss
CSIKO SE:
Kapusok: Pajkó, Paulik
Mezőnyjátékosok: Viczián 1, Lászlai 8, Pásztor Máté 6, Rékasi 5, Héjja 5, Kónya 9, Borbély 1, Fábián 3, Farkas 4
Az ellenfél legjobb dobója: Szabó Á. 11.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.