- hirdetés -

Mindössze egy héten belül már a harmadik bajnoki mérkőzésüket játszottak le a CSIKO Férfi Kézilabda sportolói vasárnap este az Eötvös-csarnokban. Következő ellenfelük a Gyulai SE gárdája volt, a gólokban gazdag összecsapáson a házigazdák majdnem 50 gólig jutottak.

Két nappal a Túrkeve elleni idegenbeli mérkőzést követően vasárnap este már a gyulaiakat fogadta hazai pályán Németh László legénysége. A találkozó orosházi és gyulai védésekkel indult, az első két percben nem is esett gól. Végül Simon Boldizsár találata törte meg a jeget, melyet követően mindkét oldal eredményes volt az első periódusban. Pásztor Máté és Héjja Ádám is betalált, melynek köszönhetően a 10. perc környékén már kezdtek ellépni a CSIKO játékosai, 6-3-as állásnál érkezett is az első gyulai időkérés.

Az orosházi csapat azonban ezt követően is gólokban gazdag kézilabdát mutatott be, ráadásul szinte minden mezőnyjátékos bevetésre kész állapotban volt és meg is kapta az esélyt a bizonyításra. Csakúgy, mint kapustársaik, hiszen Pajkó László mellett Kovács Tibor és Paulik Levente is lehetőséget kapott, utóbbi első megmozdulásaként például hétméterest hárított. A 15. percben már 12-5-re vezettek, nem sokkal később pedig a tízgólos különbséget is kialakították, különösen Simon és Farkas Sándor volt elemében.

49 gólig jutottak összesen az orosházi játékosok (Fotó: Zsedényi Péter)

Németh László is időt kért, nem sokkal később Kónya Balázs passzából egy kínai figurát értékesített Lászlai Szabolcs. Félidőre 25-14-es állással vonulhattak a résztvevők. A következő játékrészben Borbély Levente is bemutatkozott, Farkas nyolcadik góljával pedig már 15 gólosra módosult a különbség (37. perc: 30-15). A gyulaiak a 40. perc környékén szerezték meg 20. góljukat, de a 15-16 gólos orosházi vezetés állandósult, Fábián Balázs pedig az utolsó percekre fordulva már 40. orosházi találatot helyezte el a gyulai kapuba.

A végén leginkább az volt a kérdés, hogy eljutnak-e 50 találatig az orosházi játékosok. Ez végül nem jött össze, de a gólokban gazdag mérkőzésen végül 49-31-es győzelmet arattak, így 6 pontjukkal továbbra is a megyei bajnokság tabellájának élén áll a CSIKO-csapat. A találkozó során Németh László igyekezett minden nevezett játékosának bizalmat szavazni. Közülük ezúttal a jobbszélső, Farkas Sándor zárt a legeredményesebben, 12 találatával.

A gyulaiakat fogadták az Eötvös-csarnokban (Fotó: Zsedényi Péter)

A fiatal játékos hálásan mondott köszönetet a szurkolóknak, akik ezúttal is megtöltötték a csarnokot és fergeteges hangulatot varázsoltak.
– Várjuk őket a többi hazai meccsünkre is. A csapat teljesítménye is egyre javul, nagyon örülök, hogy ehhez eredményes játékkal tudtam hozzájárulni, ami a folytatásra is nagy motivációt jelent – tette hozzá.

CSIKO Férfi Kézilabda – Gyulai SE 49-31 (25-14)

V: Csige, Nagy

CSIKO Férfi Kézilabda: Pajkó, Kovács T., Paulik (kapusok) – Héjja 7, Kónya 3, Farkas 12, Fábián 4, Rékasi 3, Viczián 2, Simon 8, Pásztor Á. 1, Pásztor M. 2, Borbély 2, Antal, Lászlai 5

Az ellenfél legjobb dobója: Tóth B. 12.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.