- hirdetés -

Túrkevére utaztak a CSIKO Férfi Kézilabda játékosai a megyei kézilabda bajnokság küzdelmei során. Újabb győzelmükkel négy ponttal a tabella élére álltak. Hátra viszont továbbra sem dőlhetnek, hiszen a hétvégén már újabb mérkőzés vár rájuk.

Nehezen indult a túrkevei sportcsarnokban rendezett bajnoki mérkőzés a CSIKO kézilabdázói számára. A találkozó előzetesen sem ígérkezett egyszerűnek, hiszen a Túrkeve csapata az előző fordulóban 46-32-es győzelemmel kezdte meg bajnoki szereplését. Az orosháziak edzője, Németh László elmondta, hogy az első félidőben több hibával védekezett csapata, amit az ügyesen játszó ellenfél ki is használt. A játékrész végén azonban az orosházi csapat játékosai is meglőtték góljaikat, két találatos különbséggel, 16-18-as állásnál vonulhattak szünetre a csapatok.

Vezetőedzőjük, Németh László beszámolója alapján a második félidő hozta meg az igazi áttörést játékukban. Az orosházi játékosok a játékrész elején már stabilabban állt fel, védekezést váltottak és néhány könnyebb góllal biztosabb előnyt építettek ki maguknak. A mérkőzés összképe ezt követően már keveset változott, a sokgólos, közönségszórakoztató találkozó végül 27-32-es orosházi sikerrel zárult.

Újabb győzelmükkel a CSIKO kézilabdázói a tabella élére ugrottak.
– A lényeg, hogy győztünk és ismét nagyon sok néző előtt játszhattunk, szerintem ez nagy élmény minden játékosnak. Gratulálok a túrkevei csapatnak is, mert ügyesen kézilabdáztak, láthatóan jó munkát végeznek edzőik – tette hozzá Németh László.

Az orosházi játékosok nem dőlhetnek hátra, hiszen most vasárnap már újabb mérkőzés vár rájuk. Ez valójában a második forduló mérkőzése lesz, a Túrkeve ellen egy 5. fordulóból előrehozott találkozót játszottak pénteken. Mostani ellenfelük a Gyulai SE gárdája lesz, az összecsapást 19 órakor rendezik majd az Eötvös-csarnokban. Bíznak benne, hogy a múlt hétvégi, Békéscsaba elleni találkozó után ismét népes közönség előtt játszhatnak majd hazai pályán.

Túrkevei VSE – CSIKO SE Orosháza 27-32 (16-18)

Túrkeve, 100 néző. Vezette: Major, Rigó.
Orosháza: Pajkó – Kónya 5, Fábián 1, Borbély 3, Rékasi 2, Pásztor M. 2, Viczián. Cs.: Paulik (kapus), Németh L. 9, Héjja 2, Farkas S. 5, Simon 2, Pásztor Á. 1. Játékos-edző: Németh László.
A Túrkeve legjobb góllövője: Lukács 8.
Kiállítások: 6 perc, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.