- hirdetés -

Szinte mindenki életében előfordul, hogy hirtelen, váratlanul veszélybe kerül a testi épsége, de sokszor az emberi élet is csak perceken, a közelben lévők segítő szándékán múlik. Egy ilyen történetet osztott meg velünk egyik olvasónk.

Gulácsi László otthonában lett rosszul augusztus 21-én. Mint elmondta, egyik pillanatról a másikra ment ki minden erő a kezéből, lábából, ott állt a konyhapultra támaszkodva, egy tapodtat sem bírt mozdulni. A felesége átszaladt a szomszédhoz segítségért, hisz a törékeny asszony a 140 kilós férfit nem bírta volna lefektetni sem. Az egyre rosszabbul levő Lászlóhoz mentőt hívtak. A szakemberek néhány perc múlva meg is érkeztek, de addig is a diszpécser telefonon látta el az asszonyt tanácsokkal és tudatta, hol jár a feléjük száguldó mentő. A kiérkező szakemberek nagy szakmai hozzáértéssel láttak hozzá a rosszul lett férfi ellátásához, akinek már 180 felett volt a vérnyomása. Infúziót kötöttek be, stabilizálták az állapotát. Ekkor szembesültek a következő gonddal. A nagydarab férfit a hordágyon, a szűk lépcsőfordulóban nem tudta volna levinni a két mentős. A tűzoltóktól kértek és kaptak szinte azonnali segítséget.

Képünk illusztráció (Fotó: pixabay.com)

– A tűzoltók, a mentőkhöz hasonlóan pillanatok alatt megérkeztek és meg is oldották a problémát. Daru segítségével, az ablakon emeltek ki, így tudtak a mentőbe tenni és beszállítani a sürgősségire. Ott – mint a tv sorozatban – azonnal hozzáláttak az ellátásomhoz. Orvosok, nővérek egyaránt kedvesen, gyorsan és szakszerűen bántak velem. Másnap reggel még egy kardiológiai vizsgálatot végeztek, hogy valóban rendben van-e már minden és csak aztán küldtek haza a betegtaxival – meséli László.

Egy viszonylag köznapi eset ez. Hogy mégis megírtuk annak egyetlen oka van, mégpedig Gulácsi László kérése.

– Mostanában annyi negatív dolgot olvashatunk, közönyösségről, a mások baja iránti érzéketlenségről. Én a rosszullétemkor csak jót tapasztaltam. A szomszéd azonnal jött segíteni, a mentők azonnal ott voltak, kedvesen szakszerűen elláttak, a tűzoltók is azonnal jöttek és nem kis hozzáértésről téve tanúbizonyságot szintén segítettek. A sürgősségin az orvosokról, nővérekről szintén csak jót tudok mondani. Azért jöttem be önökhöz, hogy a sok rossz után, ha lehet írják meg, hogy ilyen is van, amikor mindenki megteszi, amit csak lehet és segít azon, aki bajban van. Szeretném, ha tolmácsolnák őszinte köszönetemet mindenkinek – zárta gondolatait Gulácsi László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.