- hirdetés -

Két civil szervezet nyert támogatást Mezőkovácsházán a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) kiegészítő pályázatának köszönhetően. Erdős Norbert, országgyűlési képviselő egy sajtótájékoztató keretein belül gratulált a két alapítványnak.

Szeptember 17-én délelőtt a mezőkovácsházi Kalocsa Róza Művelődési Házban tartott sajtótájékoztatót Erdős Norbert. A NEA pályázatának köszönhetően a Jövőnk Záloga Alapítvány, valamint a Dél-Békés Színház és Tehetséggondozó Alapítvány 1-1 millió forintos támogatást nyert.

– Mindkét alapítvány remekül dolgozik már hosszú évtizedek óta. Ahhoz pedig, hogy egy ilyen közösségszervező erő létrejöjjön az kell, hogy legyenek ilyen emberek a városban, ezért fontosnak tartom a civil szervezetekkel való kapcsolattartást, valamint lehetőségeimhez mérten támogatom is őket, és igyekszem sokszor eljárni a rendezvényeikre – mondta az országgyűlési képviselő.

A Jövőnk Záloga Alapítvány a mezőkovácsházi általános iskolásokért alakult 1991-ben. Hoffman Lászlóné, a szervezet elnöke elmondta, eleinte a tehetséggondozást helyezték előtérbe, azóta igyekeznek a hátrányos helyzetű gyerekek támogatásában is szerepet vállalni. Az alapítvány a pályázaton nyert összeget a működési költségek fedezésére szeretné fordítani, valamint a nagyobbik részét interaktív táblákra és projektorokat szeretnék költeni, hogy a diákok egy modernebb környezetben tanuljanak. Emellett a mozgáskoordináció fejlesztésére is szerveztek programot valamint tavasszal egy mozgó planetáriumot is szeretnének elhozni a gyerekeknek.

A Dél-Békés Színház és Tehetséggondozó Alapítvány a Duma Színház munkáját hivatott szolgálni. Duma Zsolt kiemelte, az alapítvány célja, hogy a színházi alkotó műhely újabbnál újabb produkciókat tudjon létrehozni. A most megnyert összegből pedig színpad technikai eszközöket szeretnének vásárolni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.