- hirdetés -

A Petőfi Sándor emlékév kapcsán szervez jótékonysági eseményt az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány. A rendezvény keretén belül a véradás és az adománygyűjtés mellett egy jótékonysági futással is kiegészítik a programok listáját.

Az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás szeptember 20-án, Petőfi Sándor szülővárosából, Kiskőrösről indul majd. Az útvonal mentén három helyszínen véradó napokat is szerveznek, így a kiinduló városban Kiskőrösön, Orosházán és Gyulán is várnak mindenkit. Városunkban, a jótékonysági futás második állomásaként délelőtt 8-tól 12 óráig van lehetőség a véradásra a Petőfi Művelődési Központban.

A futás összesen hat napig tart majd, melynek az útvonala Kiskőrös-Ópusztaszer-Orosháza- Szabadkígyós-Békéscsaba-Gyula-Nagyszalonta-Nagyvárad-Hegyközcsatár-Székelyhíd-Szalacs-Nagykároly-Kismajtény-Erdőd-Szamosújfalu-Hagymáslápos-Koltó. A távot az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány felkért ultrafutói teljesítik, akikhez előzetes regisztráció után csatlakozni is lehet a megjelölt városokban.

A magyar-román határ után Böjte Csaba gyermekotthonaiba is ellátogatnak, ahol a nehézsorsú gyermekeknek szánt adományt adják át a résztvevők. Ezután Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelmének több emlékezetes pontját is érinti majd az útvonal, végül Koltón, a Teleki kastélynál ér véget a jótékonysági futás szeptember 25-én. Az 500 km-es út végén különböző programok várják az érkezőket. Lesz táncház, népi játszótér, lovas körhinta, csiga futtató, lengőteke, vívás gerendán, óriás csúzli, kézműves foglalkozások és egyéb sportprogramok.

Az esemény célja, hogy felhívják a figyelmet a véradás fontosságára, hiszen naponta akár 1800 véradó adományára is szükség lehet Magyarország biztonságos vérellátásához. A rendezvény a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai és Civilügy Államtitkárságának támogatásával, valamint az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen valósul meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.