- hirdetés -

Az idei tanévet a hagyományokhoz híven a Csodavilág-program keretén belül kezdhették meg az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola első osztályos kisdiákjai.

A hétnapos program célja, hogy zökkenőmentes átmenetet biztosítson az óvodából az iskolába érkező gyermekek számára, segítse a beilleszkedést az új környezetbe. A változatos programok ezt teljes mértékben lehetővé tették.

– Alsós tanulók, felsős diákok és pedagógusok segítették az elsősök tájékozódását az iskola épületében, játékos formában ismerkedtek egymással a gyerekek, és a szülők bevonásával ellátogattak a helyi piacra is. Betekintést nyerhettek a fizika rejtelmes világába és robotokat is programozhattak. A hangszerbemutató alkalmával vonós és fúvós hangszerekkel ismerkedhettek meg, felelevenítve az óvodában tanult gyermekdalokat – mondta el Bánszkiné Bukor Ildikó alsós munkaközösség-vezető.

A pedagógus összefoglalta, gyorsan elrepült a hét nap, mely mindenki számára tartalmasan telt. A program zárásaként az elsős osztályok egymással mérhették össze ügyességüket a tornateremben, majd Aminné Móricz Márta intézményvezető-helyettes átadta minden gyermeknek a névre szóló tanúsítványt, mellyel minden kis elsős, a Vörösmarty Iskola teljes jogú diákjává vált.

fotó: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.