- hirdetés -

Nemzetközi sikere után nem sokkal a hazai mezőnyben is kiváló helyezést ért el Kovács Péter. Az orosházi születésű triálversenyzőnek egy régi álma vált valóra, hiszen Győrben, a hétvégén egy végletekig kiélezett küzdelmet követően az országos bajnoki dobogó tetejére állhatott fel.

Pár nappal ezelőtt élete addigi legjobb nemzetközi eredményét érte el Kovács Péter, ami egyben a magyar triálsport elmúlt fél évtizedének legjobb világkupa-eredménye is volt egyben. Az orosházi fiatalembernek túl sok ideje nem maradt a pihenésre, hiszen nem sokkal később már az országos bajnokságon volt jelenése. Ez a verseny pedig szintén kiemelt figyelmet kapott az idei céljai között, hiszen az elmúlt évek OB-átka (2020-ban sérülés miatt nem indult, 2021-ben sérülten versenyzett) idén szeretett volna végre felállni a dobogó legfelső fokára.

Ez persze egyáltalán nem ígérkezett egyszerűnek, hiszen a Győrben rendezett megmérettetésen nem kevesebb, mint 15 akadálypályát építettek. Csupán 10 pont döntött az első helyről a felnőtt profi (elit) kategóriában, melyben indult, a szoros csata pedig kezdetben elveszettnek tűnt számára, az utolsó fordulónak azonban már pontegyenlőséggel vágtak neki (a tavalyi országos bajnok volt a legnagyobb ellenfele). Itt pedig már a maga javára fordította a küzdelmet, ezzel a legrangosabb hazai versenyt megnyerve országos bajnok lett.

– Hatalmas kő esett le a szívemről, tényleg fantasztikus dolog kimondani, hogy Magyarország országos bajnoka lehetek. Nagyon régóta szerettem volna elérni ezt az eredményt és most végre sikerült. Nagyon jól sikerült a 2022-es évem, hiszen a hazai versenyek során ahol csak elindultam a dobogó tetejére állhattam, most pedig a verseny után az M4 Sport is készített velem egy interjút. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki a lassan már 10 éve tartó sportpályafutásom során segített – árulta el Péter.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.