- hirdetés -

Még a tavalyi évben indította el a Szikhát Kutyamenhely az ivartalanítási akciójukat. Az ingyenes lehetőséggel még szeptember 30-ig élhetnek azok az állattartók, akik rendelkeznek az ehhez szükséges kuponnal. A menhely azt javasolja, hogy akinek van utalványa próbáljon minél hamarabb időpontot foglalni az állatorvosnál.

Tavaly márciusban kezdődött az ivartalanítási akció a Szikhát menhelyen. A segítséget egy német állatvédő csapat ajánlotta fel, miután hallották, hogy mennyi kutya és macska marad gazdátlanul a sok szaporulat miatt. Az akcióra a gazdáknak közel másfél évig volt lehetősége jelentkezni, szeptember 30-ig pedig minden kupont fel kell használni.

– A tavalyi évben többen jelentkeztek, de idén is körülbelül 300 család élt a lehetőséggel. Nagyrészt macskákat vittek ivartalanításra. Sajnos a térségünkben még nem terjedt el annyira, hogy elvigyék az állatokat, mert sokan sajnálják a kutyákat, macskákat, pedig sok betegséget és felesleges szaporulatot megelőzhet – mondta Pusztai Ilona, a menhely telepvezetője.

Ilona hozzátette, a menhelyen is minden kutya ivartalanítva van, valamint kiemelte, többen is jelentkezhettek volna, hiszen ez egy remek lehetőség, és reméli, hogy a jövőben újra tudják indítani ezt az akciót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.