- hirdetés -

A mai napon indul az új tanév az iskolákban. Szerte a városban évnyitókkal kezdődött az első szeptemberi nap a nyári szünet után. Megkérdeztük a város általános iskoláit, hogy mennyi első osztályos tanuló érkezik hozzájuk a kezdődő tanévben.

A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, Nagy Róbert elmondta, hogy az elsősöknél összesen három, a gimnáziumban pedig két új osztályt indítanak. Hozzátette, még az utolsó napokban is előfordulhatnak változások, de úgy tűnik legkisebbek közül 70-en tanuló kezdi meg az évet az iskolában. A 9. évfolyamon 38 új gimnazista kezdi meg tanulmányait a Székács iskola falain belül, itt egy angol nyelvi és egy általános tantervű osztályt indítanak.

Víghné Pintér Lilla az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatónője arról számolt be, hogy a 22 osztály közül három elsős osztályt indítanak, amelyekben összesen 66 kisgyermek kezdi meg a 2022/2023-as tanévet, ők mind két tannyelvű oktatásban részesülnek majd. Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda két osztályában 32 fővel indítja az évet, árulta el Korcsok Mariann igazgatónő. Az 1.a osztályba matematika, természettudomány, az 1.b-be pedig testnevelés tagozatos diákok járnak majd.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola és tagintézményei is szép létszámmal kezdik az évet. Orosz László igazgató elmondta, a székhelyintézményben két osztályt indítanak és összesen 30 tanuló kezdi meg az új tanévet a Vörösmarty iskola falai között. Kiemelte, az 1.a osztály diákjai emelt szintű ének-zenei képzésben vesznek részt. A Czina Sándor Tagintézményben egy elsős osztályt indítanak, ahol általános tanrendben 14 gyermek kezdi majd a tanévet. A Rákóczitelepi iskolában is hasonlóan alakulnak a számok. Egy elsős osztályban 13 tanuló indítja a 2022/2023-as tanévet az intézményben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.