- hirdetés -

Megrendezték a hétvégén a rossz idő miatt előzőleg elmaradt országos bajnoki döntőket a strandbirkózók számára. A megmérettetésen természetesen az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) versenyzői is beálltak a körbe.

A strandbirkózás nem csak szabályait tekintve tér el szőnyegen űzött testvérsportágától, a súlycsoportokból is jóval kevesebb van, feladva a leckét ezzel sportolók és edzők számára is. Páli Sándor, az orosházi klub edzője elmondta, voltak olyan versenyzői, akik ezért nem vettek részt, hisz egyik súlycsoportba (35 kg) felülről nem fértek bele, a másikban (45 kg) pedig nagyon kicsik voltak. Öt versenyzővel vettek részt a Soltvadkerten, a Vadkerti tónál megrendezett seregszemlén.

Páli Mirella összesítésben a dobogó harmadik fokára állhatott (Fotó: OSBK)

– Az U14-es korosztálynak nem szoktak összetett döntőt rendezni, de most kiírták számukra is a harmadik versenyt. Itt Pusztai Márk egy előzőleg szerzett győzelem és egy ötödik hely után a soltvadkerti versenyt is megnyerte. Amiért az egyesület olimpiai pontokat kap, az az U18 és a felnőtt korosztály. Az U18-ban indultunk három lánnyal. Páli Mirella, Laczkó Petra, Balázs Renáta. Az első viadalon Balázs Renáta, +60 kilóban harmadik lett, a 60 kilóban pedig Laczkó Petra lett az első, Mirella a második. A Siófokon rendezett második versenyen Páli Mirellát a +60-ban indítottuk és meg is nyerte, sokszor tíz kilóval nehezebb ellenfeleket legyőzve a fordulót, Petra lett a második. A döntő fordulóban, Mirella számára, ami Siófokon befelé pattant, az most kifelé. Két lányt kellett volna legyőznie, hogy a végső rangsorban előrébb lépjen, de nem sikerült. Mindkét meccsen utolsó másodperces, egypontos vereséget szenvedett, így összetettben harmadik lett. A 60 kilóban Laczkó Petra kadet országos bajnok lett – sorolja a vezetőedző.

A 60 kilóban Laczkó Petra kadet országos bajnok lett (Fotó: OSBK)

A fiúknál nem indult Jochim Márk, aki már edzőtáborban készült az Európa-bajnokságra, a felnőtt női mezőnyben pedig szintén nem vett részt a strandbirkózáson Szél Anna, aki a belgrádi felnőtt világbajnokságra edz.

Anna szeptember 12-én már szőnyegre lép. Hírek szerint nehéz dolga lesz az orosházi kiválóságnak, a súlycsoportjában huszonnégy nevező van. Versenyez a hétvégén az edző, Páli Sándor is, aki a veterán országos bajnokságon lép szőnyegre 11-én.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.