- hirdetés -

Augusztus 27-én, szombaton rendezte meg a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. az Orosházi FKSE egykori edzőjéről elnevezett II. Füzesi Ferenc Emléktornát, a fiúk összecsapásának helyszíne a Lauber Dezső Sportcsarnok volt. Az orosházi fiatalok végül az 5. helyen zárták a tornát.

Füzesi Ferenc játékospályafutása során Pécsett és Tatabányán játszott, a magyar válogatott tagjaként az 1992-es barcelonai olimpián is szerepelt. A 2009/10-es bajnoki szezonban vette át az NB I/B-s felnőtt csapat irányítását Bajusz Józseftől. Rögtön az első évében bajnoki címet ünnepelhetett a felnőtt csapattal, az Orosházi FKSE pedig ismét a legjobbakkal szerepelhetett egy ligában. Ezután az NB I-ben további három szezonon át vezette a zöld-sárgákat, beleértve az ifjúsági csapatot is. A csapat mellett a szurkolók is hamar megkedvelték.

Füzesi Ferenc 2020-ban hunyt el, emlékére pedig immár második alkalommal rendeztek tornát utánpótláscsapatok számára. A hat résztvevő serdülő gárda két csoportban mérkőzött meg egymással, az egyiket a PSN Zrt., az Orosháza és a Balmazújváros, míg a másikat a NEKA, a Csurgó és a Tatabánya alkotta.

Orosházi eredmények:
PSN Zrt. Pécs – Orosházi NKC 28-20 (14-9)
Balmazújvárosi KK – Orosházi NKC 28-23 (14-12)
Orosházi NKC – NEKA 26-19 (13-8)

Végeredmény:
1. PSN Zrt. Sportiskola Pécs
2. MOL Tatabánya KC
3. Balmazújvárosi KK
4. Csurgói KK
5. Orosházi NKC
6. NEKA

Az emléktornán résztvevő orosházi csapat és edzőik

Az orosházi csapat névsora a következőképpen festett, edzőik Kovács Attila és Pásztor István voltak.
Balázs, Szikora (kapusok), Fehér, Gál, Hajdú, Horváth P., Koós Á., Koós R., Véé, Kruchió, Molnár Á., Nánási, Petróczki, Ramos, Szerdi, Szeremi.

Kovács Attila a következőképpen értékelt.
– Erős együttesek voltak jelen a serdülő korosztályban azon a tornán, melyen Füzesi Ferenc emléke előtt tisztelegtünk. A hajnali indulást követően három mérkőzés várt a csapatokra, így nem volt sétagalopp a szombati napunk. Az első találkozón csaknem a buszból kiesve játszottunk a házigazda Pécs ellen, ahol sok hibát vétettünk a dekoncentráltság miatt. A második meccsen, a Balmazújváros ellen emiatt többen is elbizonytalanodtak a csapatból, de a harmadik mérkőzésen már összekapták magukat a srácok és biztató dolgokat is mutattak. Sokat kell még gyakorolnunk, nyáron több távozó is volt ebben a korosztályban és 2006-2007-es fiúkkal tudjuk feltölteni a keretet, így nehéz évünk lesz, de reméljük, hétről hétre tudunk majd fejlődni és szezon közben mindenki megszerzi majd a kellő tapasztalatot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.