- hirdetés -

Az orosházi tréner együttese veretlenül áll a bajnokság élén a szlovén másodosztályban.

Boér Gábor edző félszezonban, januárban került a szlovéniai Lendvára. A nagy hagyományokkal rendelkező NK Nafta 1903 Lendava a bajnokság végén a 6. helyen zárt. A nyáron szinte teljesen kicserélődött a játékoskeret, 14 új játékos érkezett és 11 játékos távozott a klubtól. Boér Gábor stábja egy teljesen új keret építését kezdte el. A 2022/2023. évi szezont a Nafta három győzelemmel és egy döntetlennel nyitotta, mellyel vezeti a tabellát. A bajnokság eddigi mérkőzéseiről, a célokról kérdeztük az orosházi edzőt.

Négy mérkőzés után vezetik a tabellát. Értékelje a csapat eddigi teljesítményét!

– Az első mérkőzésünket a tavalyi szezonban felemás teljesítményt nyújtó Primorje csapatával játszottuk. A nehézkes felkészülésünk ellenére remekül játszottunk és egyértelmű győzelmet arattunk, 3-0 arányban idegenben. A következő ellenfelünk a Krka volt hazai pályán, az egyik bajnokaspiránsnak számít. Az osztály színvonalát meghaladó mérkőzésen 0-0 lett az eredmény, de elmondható, hogy közelebb álltunk a győzelemhez. A 3. fordulóban az előző évben nem a legjobban teljesítő Krsko vendégei voltunk és egy nagyon nehéz mérkőzésen, kicsit szenvedős játékkal, de 3-1 arányban diadalmaskodtunk. Az elmúlt héten azt az Iliriát fogadtuk, amely az első három fordulóban három döntetlent játszva és mindössze egy gólt kapva szerepelt. Szintén nagyon színvonalas mérkőzés volt, és az eredményt tekintve sima 3-0-s sikert értünk el, de nehéz volt két vállra fektetni őket.

Jó rajtot vett a kékmezes lendvai együttes (Fotó: Adrijan Kulčar)

Szinte teljesen kicserélődött a keret, összeforrt már a csapat?

– Óriási változás volt a keretben, amit leginkább mi szerettünk volna eszközölni! Jól sikerültek az igazolások, mind szakmailag, mind emberileg jó alanyok kerültek a csapathoz. Rendkívül fiatal a keret és minden egyes nap azt veszem észre rajtuk, hogy rendkívül éhesek a sikerre. Azt gondolom, kezd nagyon jó kohézió kialakulni, amely a sikerünk kulcsa lehet a későbbiekben.

Apropó, milyen célt tűzött ki a vezetőség a csapat elé?

– A minap Kocsárdi Gergely sportigazgató sajtótájékoztatóján a közvélemény előtt is elhangzott, hogy az előző szezonhoz képest fiatalabb és létszámban bővebb keret kialakítása volt a cél, így az átigazolások is ennek szellemében történtek. A szakmai cél egy olyan fiatal csapat kialakítása, amely bárki ellen győzelmi eséllyel léphet fel és a bajnokság végére akár a dobogó is elérhető lehet.

Messze még a bajnokság vége, de a lendvai csapat jó úton halad céljai elérése felé. Sok sikert hozzá!

– Köszönjük!

fotó: NK Nafta 1903

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.