- hirdetés -

Célegyenesbe fordult a Zöldfa utcai bölcsőde felújítása – a feladatra a Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert bruttó 340 millió forintot fordíthat a város. A kivitelezéssel – a közbeszerzési eljárást követően – azt az Építészmester Zrt-t bízta meg a város, amelynek a nevéhez a tűzoltólaktanya korszerűsítése fűződik. A szerződést a felek aláírták, a jövő héten pedig elkezdődik a munka.

Az elnyert forrásból a 76 férőhelyes intézmény épületének részleges földszinti átalakítása valósul meg, valamint szintráemeléssel a tetőtér beépítése is. Kialakítanak egy új sószobát, valamint egy modern főzőkonyhát, a hozzá tartozó összes technológiai helyiséggel. A pályázat részeként új, a 3 év alattiak gyermekeknek mindenben megfelelő, fejlődésüket szolgáló eszközök beszerzésére is sor kerül: a kültéri udvari játékok a szabadtéri mozgásfejlesztés lehetőségét bővítik majd az intézményben.

– Minden, a lakosság életszínvonalát, a település fejlődését szolgáló beruházás fontos számomra. Külön öröm, hogy most olyan fejlesztésről beszélhetünk, ami a kisgyermekes családok érdekeit szolgálja, hiszen egy bölcsőde fejlesztése mindig előre mutató beruházás, amely a jövőbe vetett hitet szimbolizálja – fogalmazott Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője. A kormánypárti politikus hozzátette, együttműködve Orosháza városának vezetésével folyamatosan azon dolgoznak, hogy a lehető legtöbb forrás érkezzen Orosházára.

Fotó: Horváth Bence

– Örömteli hír, hogy Orosháza Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Kisharang bölcsőde épületének korszerűsítése, a fejlesztés napokon belül indul. Az a célunk, hogy a kisgyermekek még inkább szép, egészséges környezetben kaphassák meg a minőségi bölcsődei ellátást, ugyanakkor segítsük a szülők munkaerőpiacra történő visszatérését – mondta el Dávid Zoltán. Orosháza polgármestere hozzáfűzte, hosszas és többkörös egyeztetéseket követően most jutottak el a tényleges kezdésig, fontos volt minden részlet leegyeztetése, mielőtt a feladattal megbízott cég hozzálát a kivitelezéshez.

A munkát a hódmezővásárhelyi Építészmester Zrt. végzi, amely az áprilisban átadott megújult tűzoltólaktanyát is korszerűsítette.

– Cégünk, és annak elődje, három évtizede áll a fejlődés szolgálatában. Örömmel állunk megrendelőink rendelkezésére, és büszkén járulunk hozzá az épített környezet, a közintézmények fejlesztéséhez, ezáltal pedig az élhetőbb életkörülmények biztosításához – fogalmazott Paragi István az Építészmester Zrt. vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a munkák jó részét a térségben élő munkavállalók, alvállalkozók végzik.

Fotó: Horváth Bence

A Zöldfa utcai bölcsőde korszerűsítése augusztus utolsó hetében kezdődik és jövő év márciusára készül el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.