- hirdetés -

Az MVM lakossági ügyfelei augusztus 23-a után kapják meg azokat a számlákat, amelyek az augusztus 1-jén érvénybe lépő új szabályok szerint készülnek el. A kormány rendeletének értelmében az emberek rezsicsökkentett áron kapják a villamos energiát és a földgázt a meghatározott mennyiség eléréséig.

Az MVM For You Facebook oldalán számolt be róla, hogy a hét elején érkeznek az első számlák a lakossági ügyfeleknek, illetve a nem társasházban élő nagycsaládosoknak a júliusi-augusztusi fogyasztásukról. A szolgáltató kiemelte, ez a számla még tartalmazhat augusztus 1-je előtti fogyasztást, amelyet az új szabály előtt érvényes rezsicsökkentett áron számolnak fel.

„Most először küldünk olyan számlát, amelyben az átlagosnál magasabb fogyasztás esetén már a lakossági piaci ár is szerepelhet a számlában. Amennyiben a fogyasztás a kedvezményes sávhatár alatt marad, csak a rezsicsökkentett ár fog szerepelni a számlában. Ha a fogyasztás meghaladja a kedvezményes sávhatárt, a diktált vagy általánnyal fizetett mennyiségtől függetlenül minden havi számlában szerepelni fog a rezsicsökkentett és a valós piaci árhoz képest a kedvezőbb lakossági piaci ár is” – írja a bejegyzésben a az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

A szolgáltatót hozzátette, fontos, hogy az ügyfél az éves leolvasást követően a ténylegesen felhasznált energiát fogja kifizetni. Az időarányos számítás miatt a ki nem használt mennyiség nem fog elveszni, a szolgáltató a következő elszámolásnál veszi figyelembe. Valamint bármikor dönthetünk úgy, hogy számlázási módot váltunk.

A társasházak és a társasházban élő nagycsaládosok szeptembertől várhatják a számlákat, részükre két időszakot érintve küldenek számlát, a július-augusztus és az augusztus-szeptember hónapokról. Részletes információ az MVM Next weboldalán olvasható.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.