- hirdetés -

Nem sok van már hátra a következő tanévig, ezt jelzi az a tény is, hogy elindult a tankönyvek kiszállítása az intézményekbe. Az orosházi Vörösmarty iskolába és a Czina tagintézménybe kedden érkezett meg a szállítmány. A tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben tanuló valamennyi diák ingyenesen juthat hozzá.

Augusztus elsejével indult idén a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, az orosházi Vörösmarty iskolába augusztus 16-án délelőtt érkezett meg Magyar Posta teherautója rajta a három raklapnyi szállítmánnyal. Orosz László intézményvezetőtől megtudtuk, hogy további két tagintézményük közül a Czina iskolába is ma szállították ki a könyveket, jövő héten pedig a rákóczitelepi iskola következik.

– Összesen körülbelül 7700 könyv érkezik iskoláinkba. Ezeket több mint hatszáz gyermek használja majd, ami nem jelenti azt, hogy ennyi könyvből, munkafüzetből tanulunk. Nagyon sok könyvtári példányunk, úgynevezett tartós tankönyvünk van. A most érkezett szállítmány 20-40 százaléka is könyvtári példány lesz, mert az új tanterv miatt új könyvek készültek. A többi olyan munkafüzet, amelyekben a gyerekek is dolgoznak. Ezeket pakoljuk és rendszerezzük a mai napon – sorolta Orosz László.

A tankönyveket évfolyamonként és tantárgyanként rendezték az iskola dolgozói, diákjai majd közösen a Magyar Posta dolgozóival ellenőrizték, hogy minden megrendelt könyv megérkezett-e az intézménybe. A következő napokban az iskola tanulóinak személyre szabottan állítják össze a tankönyvcsomagot, amit tanévkezdéskor kapnak meg.

A kormány évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy a családtámogatások részévé teszi a tankönyvtámogatást, amivel minden közoktatásban részt vevő gyermek számára ingyenessé vált a hozzáférés a tankönyvekhez. Ez gyermekenként több tízezer forint kiadást vesz le a családok válláról

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.