- hirdetés -

Gömb szivarfa, hegyi juhar, ezüst hárs, platán és kőris – összesen hatvan darab sorfát kap Orosháza Város Önkormányzata a Neked zöldül program keretében. A facsemetéket ősszel ültetik el.

A MOL-Új Európa Alapítvány – partnerségben az Agrárminisztériummal, a Megyei Jogú Városok Szövetségével és az Országos Erdészeti Egyesülettel – támogatja a klíma- és a zöldterület-védelmi tevékenységeket. Ennek érdekében hirdette meg Neked zöldül programját, aminek keretében összesen hétezer fát ültetnek szerte az országban. Az alapítvány felhívására a tízezer fő feletti városok adhatták be igénylésüket, Orosháza is élt a lehetőséggel.

– Jelentkeztünk a programra, meghatározva, hogy milyen facsemetéket, hova szeretnénk ültetni. Nagy öröm, hogy az alapítvány hatvan darab, 10-14 cm törzskörméretű sorfával, az ültetéshez szükséges eszközökkel, sőt, szakmai iránymutatással is támogatja Orosháza faállományának bővítését – mondta el Dávid Zoltán. Orosháza polgármestere hozzátette, a fenntartható jövőt, a klímavédelmet szolgálja minden egyes elültetett fa, erre eddig is jelentős összegeket áldozott a város és lehetőségeihez mérten így tesz a jövőben is, örömteli, hogy az alapítvány támogatásával tovább bővülhet a faállomány.

A városvezető rámutatott, Orosháza folyamatosan törekszik a zöldfelületek bővítésére. Tavaly több mint félszáz facsemetét ültettek el városszerte, idén pedig például a Tó utcában 15 gömbkőris és 10 díszkörtefa kapott helyett – a fákat a rendkívül száraz időjárásra tekintettel közösségi összefogással, fiatalok segítségével gondozza a Városüzem.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.