- hirdetés -

Idén is folytatódik a Magyar Örökség Díjas „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” program, melyet az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ koordinál.

Békés megye a korábbi évek hagyományait követve 2022-ben is csatlakozott a gazdák önzetlen összefogásán alapuló programhoz és megyénk több pontján, Orosházán is várják a gazdák búzaadományát augusztus 20-ig, a helyi gyűjtőpont az OrosFarm Zrt. Az összegyűlt terményből Tótkomlóson őrölnek majd lisztet, amit a rászorulók kapnak meg – az adományban részesülők köréről a Békés Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága közösen határoz.

Orosháza Város Önkormányzata nevében Dávid Zoltán polgármester is hozzájárult az összefogáshoz. A város vezetője kiemelte, a jelenlegi meglehetősen nehéz gazdasági helyzetben különösen fontos és értékes az egymás iránti felelősségvállalás és egymás segítése.

– Ezért is tartottam fontosnak, hogy lehetőségeinkhez mérten csatlakozzunk ehhez a jó célokat szolgáló megmozduláshoz. Köszönöm a helyi gazdakör és gazdatársadalom segítő hozzáállását és Dominkó Nobertnek külön köszönöm, hogy helyet biztosít az adomány összegyűjtéséhez – fogalmazott a városvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.