- hirdetés -

Szorgalmasan készülnek az orosházi lányok az októberi bajnoki nyitányra.

Néhány hete alakult meg az OMTK-ULE 1913 női szakága. Pardi László edző vezetésével heti három edzés keretében sajátítják el a lányok a játék technikai és taktikai elemeit. Csizmadia Imre ügyvezető tájékoztatta hírportálunkat a részletekről.

Csizmadia Imre: régi vágyunk teljesült

– Évek óta tervezgettük, hogy legyen női csapata az OMTK-ULE egyesületének, amelyet néhány év múlva több korosztályban is tudunk versenyeztetni. Mára realizálódott a tervünk. Szabó Tünde, edzői papírral rendelkező agilis játékosunk szervezte össze a most megalakult felnőtt csapatot. Pardi László edző irányításával az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság fennhatósága alatt működő regionális futsal bajnokságba neveztünk. Nevezésünket már elfogadták, a versenyengedélyek is megérkeztek. Ez egy tíz csapatos bajnokság lesz, ami októberben indul, torna jelleget ölt, ami azt jelenti, hogy havonta egy-két fordulót rendeznek egy-egy kiválasztott helyszínen. Előbb-utóbb mi is szeretnénk fordulót rendezni Orosházán. Bízunk benne, hogy a csapat minél jobban fog szerepelni! A sikeres szereplés az utánpótlás számára is példaértékű lehet.

A megalakult OMTK-ULE női labdarúgó csapata (fotó: Horváth Bence)

Pardi László: a fejlődés máris látható

– Tizenöt igazolt felnőtt játékossal rendelkezünk, továbbá három fiatalabb lány a korosztályos fiúkkal edz. Három hete kezdtük el a közös munkát, a fejlődés máris látható. Reméljük a bajnokságban is meg fog látszani.

Szabó Tünde: a lányok nagy áldozatot vállalnak

– A csapatépítés elején tartunk, a csapatszellem nagyon jó. A lányok hozzáállásával maximálisan elégedettek lehetünk. Jól mutatja ezt, hogy heti három alkalommal is tudunk edzést tartani, ami azért is nagy dolog, mert a csapat jelentős része családanya. Nem ritkán kicsi gyermeket és a háztartást hagyják otthon, hogy a labdarúgásnak tudjanak hódolni. Egy eredményes felkészüléssel lehet esélyünk a szép bajnoki idényre. (A játékossal a napokban hosszabb riportot is olvashatnak – a szerkesztő).

A csapat a felkészülés jegyében augusztus közepén és szeptemberben már edzőmérkőzéseket is játszik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.