- hirdetés -

A rezsicsökkentés áram- és gázszolgáltatást érintő legújabb szabályozásai miatt, megnőtt a forgalom az MVM Zrt. ügyfélszolgálatain. Orosházán már a múlt héten is rengetegen várakoztak az iroda előtt, a jövő hétre pedig elfogyott az összes szabad időpont a weboldalon.

A lakossági fogyasztóknak továbbra is biztosított a rezsicsökkentés, de a jövőben rezsicsökkentett áron fogyasztható földgáz- és villamos energia mértéke megváltozik. Az erről szóló kormány rendelet szerint augusztus 1-jétől a lakossági ügyfelek mérési pontonként, azaz mérőnként a villamos energia esetében évi 2523 kWh, míg a földgáz esetében évi 1729 m3 fogyasztásig vehetik igénybe a rezsicsökkentett árszabást – írja az mvmnext.hu.

– Az elmúlt időszakban társaságunk minden ügyintézési csatornáján megnövekedett forgalom tapasztalható. Javasoljuk, hogy ügyfeleink vegyék igénybe a kényelmes és gyors önkiszolgáló, digitális ügyintézési felületeinket, mint az online ügyfélszolgálat és a mobilapplikáció. Az MVM Next folyamatosan bővíti weboldalát, ahol további információk is megtalálhatók a változásokhoz kapcsolódóan – ismertette az MVM munkatársa.

A lakossági fogyasztónak minősülő társasházaknak és lakásszövetkezeteknek a kedvezmény igénybevételéhez elektronikus formában kell nyilatkozniuk. Ezt legkésőbb augusztus 15-ig kell megtenniük ahhoz, hogy a kedvezményes mennyiséget 1-jétől figyelembe tudják venni. Ezt követően a kedvezményes mennyiség a nyilatkozat benyújtását követő hónap elsejétől alkalmazható.

Az MVM Next weboldalán megtalálható egy lakossági ár kalkulátor, amellyel kiszámolhatjuk a fogyasztásunk szerinti várható éves árakat. A változásokkal kapcsolatosan leggyakrabban felmerülő kérdések is elérhetőek az online felületen. A áramszolgáltatással kapcsolatban itt, a földgázszolgáltatással kapcsolatban pedig ezen a linken érhetők el a kérdésekre adott válaszok.

Az éves elszámolási időszak alatti fogyasztást minden mérővel rendelkező ügyfél megtalálhatja az éves elszámolószámlája harmadik oldalán, az online ügyfélszolgálati felületeken, illetve a mobilapplikációban egyaránt. Az új rendelet nem érinti a nagycsaládosok részére már eddig is biztosított kedvezményt földgáz vonatkozásában, az az eddigiek szerint vehető igényben a jövőben is.

Kiemelt kép: MVM Next Zrt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.