- hirdetés -

A fiatal orosházi úszó két versenyszámban nyert aranyérmet, emellett szerzett három ezüstérmet is.

Július 20-23. között rendezték meg a szegedi Tiszavirág Sportuszodában a Cápa Országos Bajnokságot. A négynapos versenyen a lányoknál a 2011-2012-es, a fiúknál a 2010-2011-es korosztály legjobbjai álltak rajthoz. A bajnokságra a kiírásban található szintidők teljesítése után lehetett nevezni, így 68 egyesület közel 300 versenyzője állhatott rajtkőre a négynapos viadalon. Az Orosháza Úszó Egyesület eddigi legeredményesebb „Cápa Bajnokságán” vett részt.

– Egyesületünk 17 versenyszámra három úszóval nevezett. Dávid Olivértől, Walki Dorinától, Albert-Sárközi Barnabástól elsősorban az egyéni legjobb eredményük megjavítását vártuk. Az eredmények minden várakozásunkat átírták, versenyzőink napról napra önmagukat felülmúlva teljesítettek. Végeredményben öt dobogós helyezést értünk el, így az éremtáblázaton a nyolcadik helyre kerültünk. Az 1-8. helyezések alapján az egyesületek közötti nem hivatalos pontversenyben 126 ponttal a tizennegyedik helyen végeztünk. Versenyzőink – a részidőket és az előfutamos és döntős időket beszámítva – összesen harminchárom alkalommal javítottak egyéni csúcsot – értékelte a versenyzők teljesítményét Schmidt Jenő edző.

A legjobb eredményt Dávid Olivér érte el, aki 800 és 1500 m gyorson korosztályában magyar bajnok lett. Nyolc versenyszáma mindegyikében döntőbe jutott, s a bajnoki címe mellett 100, 200 és 400 m gyorson ezüstérmet vehetett át. 400 m vegyesen ötödik, 50 m gyorson és 200 m vegyesen hetedik lett.

Dávid Olivér, Schmidt Jenő edző és Walki Dorina (fotó: egyesület)

– Köszönöm az edzőmnek, Schmidt Jenőnek az elhivatott és áldozatos munkáját, a rengeteg türelmet. Hatalmas eredményt értünk el közösen, különösen sokat és látványosat haladtunk a felkészülés utolsó másfél hónapjában, amivel szerintem az egész mezőnyt megleptük. Sikerült technikailag is fejlődnöm – nyilatkozta a verseny után az újdonsült magyar bajnok.

Walki Dorina szintén várakozáson felül teljesített, három számban jutott a döntőbe, illetve 1500 m gyorsúszásban a hetedik helyen végzett. A verseny során összesen 12-szer javította meg korábbi legjobb idejét. A döntőben 100 és 200 m mellúszásban hatodik, 400 m vegyesen hetedikként ért célba.

Albert-Sárközi Barnabás két versenyszámban indult, melyekben elsősorban egyéni csúcsokat vártak a szakemberek. Barnabás teljesítette az elvárásokat, 100 m mellúszásban öt másodpercet, 100 m gyorson két másodpercet javított. Ráadásként mindkét versenyszámában 50 méteren is megjavította eddigi legjobb idejét.

Legközelebb Bogár Viktória áll rajtkőre, augusztus 3-6-ig Debrecenben, a LXVI. Országos Serdülő Bajnokságon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.