- hirdetés -

A fiatal orosházi úszó a regionális bajnokságon egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett.

Ez évben is regionális versenyrendszerben szervezték meg a 2022-es Delfin Országos Bajnokságot. Július 15-17. között négy helyszínen, kilenc régióból álltak rajthoz a legfiatalabb korosztály versenyzői. Az Észak-Alföld, Észak-Magyarország és Dél-Alföld régióknak Hódmezővásárhely adott otthont. A versenyzőket régiónként értékelték, lányoknál a 8 és 9 éveseket, a fiúknál a 9 és 10 éveseket külön díjazták. A legnagyobb létszámban, tizenhárom klubot képviselve összesen 111 úszóval a Dél-Alföld régió nevezett.

– Egyesületünkből Furák-Szabovik Kirill indult a bajnokságon. Annak ellenére, hogy a felkészülés nem volt zavartalan, Kirill kiválóan teljesített a hétvégén. Tíz versenyszámra neveztünk, melyből kilencben egyéni csúcsot úszott, kettőben aranyjelvényes szinten belül ért célba, négyszer állt dobogóra, egy-egy arany- és ezüstéremmel és két bronzéremmel jutalmazták, s három alkalommal a negyedik helyezettnek járó oklevelet vehette át. Bajnoki teljesítménye elismerésre méltó, minden dicséretet megérdemel, biztató a jövőre nézve – nyilatkozta versenyzője teljesítményéről Schmidt Jenő edző.

A bajnoki sorozat folytatódik, július 20-23-án a Cápa Országos Bajnokságot Szegeden rendezik, melyen az Orosháza Úszó Egyesület színeiben Walki Dorina, Dávid Olivér és Albert-Sárközi Barnabás indul.

Kirill remek teljesítményt nyújtva gyűjtötte az érmeket (fotó: egyesület)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.