- hirdetés -

Februárban írtunk a szárnyait bontogató autómodellező lányról, Rosinsky Petráról. A tizenegy éves orosházi diáklány tavaly novemberben vett részt első versenyén, januárban már a dobogó tetején állt. A napokban újabb sikerekről számolt be Petra, a Vörösmarty iskola 5.a osztályos tanulója.

– Márciusban Sárrétudvariban versenyeztem a Kelet Kupa utolsó futamán. Minden úgy alakult, ahogy szerettem volna, sikerült győznöm. Sajnos korábban egy versenyre betegség miatt nem tudtam elmenni, így a téli szezon végén csak a második lettem az összesítésben, két ponttal lemaradva a győztestől. Június 11-én, Debrecenben vettem részt a Tibi Ring nyári bajnokság 1. fordulójában. Ez volt az első kültéri, aszfaltos versenyem. A három döntőfutam után sikerült az első helyen végeznem.

Szadán egy új versenypályán köröztek (fotó: egyesület)

Június 25-én, Szadán, a Szada Ring elnevezésű versenyen irányítottam a kisautómat. A vadonatúj, óriási aszfaltos pályán az öt perces futamokban harmad annyi kört tudtunk menni, mint máshol. Két felnőtt is indult a kategóriában, őket nem tudtam megelőzni, de mivel a gyerekek között én végeztem a legelőkelőbb helyen, így én kaptam meg az első helyért járó kupát. Július 2-án tartották Debrecenben a Tibi Ring nyári bajnokság 2. fordulóját. Megfogadtam apa tanácsait és a fiúkat legyőzve szereztem meg az 1. helyet. Nagyon boldog voltam, hogy ismét első lettem, de apával már azt is kitaláltuk, hogy a következő fordulóra mit fogunk az autómon fejleszteni – számolt be versenyeiről Rosinsky Petra autómodellező.

A következő verseny július 23-án lesz a Pest megyei Szadán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.