- hirdetés -

Az Orosházi Úszó Egyesület és az orosházi önkormányzat összefogásának köszönhetően sok kisgyermek ingyen tanulhat meg úszni ezen a nyáron. A szülők és az apróságok egyaránt nagyon örülnek a lehetőségnek.

Harminc gyermek csobbant bele július 18-án a gyopárosi tanmedencébe. Két héten át minden hétköznap itt zajlik majd a csoportokra bontott úszásoktatás. Egy hónappal ezelőtt a Magyar Úszó Szövetség által meghirdetett Minden Gyerek Tanuljon Meg Úszni programnak köszönhetően már harminc gyermek megtanulhatta az úszás alapjait ugyanitt, de az ingyenes lehetőségre ennél sokkal többen, szám szerint hatvanan jelentkeztek. Ezért döntött úgy az Orosházi Úszó Egyesület, hogy igaz, a támogatás összege elfogyott, azért mégis lesz folytatás.

– A Magyar Úszó Szövetség pályázatán nyert összegből már megvalósult harminc gyermek úszásoktatása, de az akkori felhívásunkra egy nap alatt olyan sok gyermek jelentkezett, hogy az egyesület vezetése elhatározta, az úszásoktató költségének finanszírozásával támogatja további harminc fő tanulását – mondta el Dr. Letavecz Ilona, az Orosházi Úszó Egyesület elnöke. – Segítséget kértünk a város önkormányzatától a gyerekek uszodába történő belépésének biztosításához, és a város partner volt ebben, amit a szülők nevében is köszönünk.

Az úszóegyesület vállalta tehát az oktatás szakmai részét, a gyerekeket az OUE szakképzett edzője, Gabnai Lívia tanítja, a tanfolyam szervezésében Duszka-Selmeczi Edit úszóedző is aktív szerepet vállalt. Az oktatáson a 2014-ben vagy azután született gyerekek vehetnek részt.

– A gyerekek úszását az önkormányzat a belépőjegyek biztosításával támogatja – mesélte Bojtor István alpolgármester. – Adott esetben a legkisebbekről van szó, és a városvezetés nagyon fontosnak tartja, hogy a gyerekek már ebben az életkorban elsajátítsák az úszás alapjait. Ez egyrészt azért is lényeges, hogy a későbbiekben ne legyen problémájuk, ha netalán veszélyhelyzetbe kerülnek, illetve ez a tudás abban az esetben is a hasznukra válik, ha a jövőben továbbgondolják a sportolás lehetőségét.

Az egyesület költségeinek fedezéséhez nagyban hozzájárultak az áprilisban megrendezett Jótékonysági Locsolóbálon érkezett felajánlások, így minden adott a gyerekek oktatásához. Fehér Lajos, az Orosházi Úszó Egyesület elnökhelyettese úgy fogalmazott, egyesületük bízik abban, hogy a résztvevők között ott van a jövő úszóbajnoka is.

Fotók: OrosCafé

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.