- hirdetés -

Horgászversennyel emlékeztek júniusban barátjukról az orosházi rotarysták. A klub életében emellett kezdetét vette a 2022/2023-as év, az elnöki láncot erre az időszakra Kormányos Károly kapta meg.

Kellemes idő, jó kapás, tartalmas beszélgetések és hatalmas nevetések várták azokat, akik részt vettek a II. Kovács Sándor Horgász Emlékversenyen még június közepén. A Rotary Club Orosháza által szervezett rendezvénynek a csorvási Forrás-tó adott otthont. Valójában ez már a 12. verseny volt a sorban, azonban Kovács Sándor tavalyi halála után a rotarysták úgy döntöttek, barátjukról nevezik el az eseményt.

– Sanyi, ha tehette, mindig ide jött ki pecázni, itt ücsörgött, gondolkodott, pihent a tóparton. Ez a verseny volt a szívügye, ő szervezte, intézte a nevezést, lebonyolítást, hogy mindig legyen mit enni és inni, készen legyenek a kupák és az oklevelek, szóval ő volt a motorja az egésznek. És általában ő is nyerte – emlékezett vissza mosolyogva Deák György, a klub leköszönő elnöke.

Ebben az évben azonban nemcsak verseny volt, a szervezők meghívták Kovács Sándor családját, így a feleségétől az unokákig mindenki kint volt a tóparton, ahol meglepetés várta őket.
– A tagság emlékfát ültetett arra a helyre, ahol a legjobban szeretett horgászni és készítettünk egy emléktáblát is, ezzel is tisztelegve klubtársunk és barátunk előtt – tette hozzá Deák György.

A II. Kovács Sándor Horgász Emlékverseny eredménye:
Fejes Gyula – 5,30 kg,
Andula Sándor – 2,64 kg
Bagdi István – 2,40 kg

A Rotary Club Orosháza elnöki tisztségét július 1-től Kormányos Károly vette át, akinek megbízatása 2023. június 30-ig tart.
– 4 éve már, hogy én is tagja vagyok az orosházi Rotarynak, Polyák János ajánlására kezdtem kötődni a klubhoz. Az elmúlt évek során végigjártam a szokásos szamárlétrát, megismertem és megszerettem a klubot, az embereket. Ez olyan pluszt ad nekem, ami az egész életemet befolyásolja és ezért is érzem magam elhivatottnak a Rotary felé.

Nagy, de egyben szép kihívásnak érzem az elnöki pozíciót, céljaim közé tartozik az ismertségek kialakítása mellett, hogy a klub stabil programjai mellé meg tudjam valósítani a saját gondolataimat, terveimet. Határozottan nyitottabbá, ismertebbé akarjuk tenni a klubot, részt venni a városi programokon, ami pedig reményeink szerint segítené a tagbővítési törekvéseinket is. Ezt természetesen a legjobban csapatmunkával érhetjük el, én is ennek vagyok a híve – mesélt magáról.

A Rotary 2022/2023-as évének elnöke Kormányos Károly lesz (Fotó: Horváth Bence)

A már fix programok közül november 5-én lesz a Pálinkamustra nevű rendezvényük, ami egy visszatérő esemény a klub életében. Mint mondta, ezt az Alföld Gyöngye Hotel rendezvénytermében szokták tartani, hagyományosan jó hangulat és társaság mellett, a társklubok is nagyon várják már. Az adventi időszakban is visszatérő hagyomány, hogy a Rotary Klub tagjai forralt borral kínálják meg az ünnepi eseményeken a járókelőket, ezen természetesen idén sem szeretnének változtatni.

A február a Rotary Bál időszaka, melynek a koronavírus-járvány az utóbbi időszakban többször átírta a forgatókönyvét, bíznak benne, hogy 2023-ban ismét meg tudják tartani a szép hagyományokra visszatekintő rendezvényt. Ezen felül jövőre ismét megrendeznék a Kovács Sándor tiszteletére megrendezett emlékversenyt, a tavaszi időszakban pedig az Ágyúgolyó futam nevű kezdeményezést valósítanák meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.