- hirdetés -

Az orosházi önkormányzat évek óta rendszeresen támogatja a törekvést, hogy a rászoruló gyerekek számára is minél élménygazdagabb, élvezetesebb lehessen a vakáció. Mint már több nyáron, idén is kaptak fürdőbelépőket a gyermekjóléti szolgálaton keresztül.

Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. évek óta támogatja az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata nyári programjainak megvalósítását.

Halustyik Éva, a Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat vezetője elmondta, évek óta szereznek így örömet azoknak a gyerekeknek, akik enélkül nem juthatnának el a gyopárosi strandra.

– Dávid Zoltán polgármesternek és Benkő Ferencnek, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezetőjének köszönhetően ebben az évben is el tudjuk vinni a gyerekeket strandolni, így nem kell teljesen lemondaniuk a nyári élményekről. A gyermekek nagyon várják a programot, a száz ingyen belépő nyolc település rászoruló gyermekei számára teszi majd felejthetetlenné a kikapcsolódást a vakáció alatt – mondta el az intézményvezető.

A gyerekek mindig nagyon várják és rendkívül élvezik a strandolást (Fotó: Csepreginé Csiaki Éva)

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy mindig is támogatta, hogy az önkormányzat és a város intézményei szebbé tegyék a gyerekek vakációját.

– Az önkormányzat és személy szerin én is támogattam, hogy a száz fürdőjegyet idén is kapja meg az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata a Városüzemeltetési Zrt.-től. Az önkormányzat a későbbiekben is szeretné lehetőségeihez mérten támogatni a rászorulókat, a gyerekeket, hogy a nyár nekik is a lehető legjobb legyen – tette hozzá a városvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.