- hirdetés -

Igazi magyar meggyet kóstolhattak hétfő délelőtt a Spar környékén sétálók. A Medifruct Kft. kezdeményezése a Magyar Gyümölcs Program keretében, a fogyasztásösztönzés céljából jött létre.

A Magyar Gyümölcs Program keretében az ország különböző pontjain a termelők, termelői szervezetek által felkarolva folyik a kóstoltatás. Pusztai József, a Medifruct Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az elmúlt évek során hagyománnyá vált a kezdeményezés, mely során igyekeznek a meggyet, mint egy nagyon hasznos, egészséges gyümölcsöt népszerűsíteni.

Meggyet kóstolhattak a Spar környékén járók (Fotó: Horváth Bence)

Náluk Csorváson a kertben mintegy 100 hektárnyi a meggyfelület és ezen kívül is rengeteg gyümölcsöt termelnek, épp ezért számukra is fontos, hogy a meggy népszerű és keresett legyen gyümölcsként vagy akár lé és befőtt formájában.
– Általában a nagyobb városokba szoktunk nyaranta ilyenkor ellátogatni. Orosházán már tavaly is jártunk és most is szívesen jöttünk, de Békéscsaba, Gyula és Mezőberény is útba esik – árulta el.

A kezdeményezésnek korosztálytól függetlenül is nagy sikere volt, a gyerekek, a fiatalok és az idősebbek is szívesen fogyasztották vagy vitték haza a meggyet, akár csak egy-két szemet, akár egy egész doboznyi adagot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.