- hirdetés -

Orosháza üvegipari sikereiben a Guardian Orosháza Kft. is nagy szerepet vállal. A cég, az indulás óta folyamatos gyártásban állít elő különböző típusú üvegeket. A fejlődés és termékfejlesztés pedig meghozta gyümölcsét: a cég világszinten teremt építészeti látványosságokat, és kínál az emberek számára élhetőbb megoldásokat.

A Guardian idén harminc éve, hogy jelen van a város üvegiparának történetében. Az első síküvegtábla 1991. február 3-án gördült le a gyártósorról, ezzel Kelet-Európában elsőként vette kezdetét a floatüveg-gyártás.

– Több mint háromszáz családnak biztosítunk megélhetést. Az itt dolgozó emberek és az ő egészségük kiemelt fontossággal bírnak számunkra. Nemrégiben a munkavállalókat és családjaikat vendégül láttuk egy nyílt nap keretében, ősszel pedig az orosháziaknak is szeretnénk megmutatni milyen fejlett üzem a Guardian – mondta Farkas Dezső ügyvezető.

A cégnek nyolc elengedhetetlen irányelv mentén dolgozik: a tisztesség, a gondoskodás és megfelelés, a kölcsönös előnyök szem előtt tartása, az átalakulás, a tudás, az alázat, a tisztelet és az önmegvalósítás. Farkas Dezső kiemelte, hogy a kollégák összetartása és a csapatmunka az, amely a céget igazán előre lendíti.

– Mint orosházi születésű ember számomra is nagyon fontos, hogy az együttműködés a város és a cég között harmonikus és eredményes legyen – hangsúlyozta az ügyvezető, aki számára az Üveg Éve kiemelt jelentőséggel bír.

A Guardian Orosháza Kft. termékei között is kiemelkedőek a belső térbe több fényt juttató Guardian Clarity tükröződésmentes üvegei, valamint a Guardian Climaguard termékcsaládja, amely a hőszigetelés új generációjaként van jelen a piacon. Ezek mellett nagy jelentőséggel bírnak a Guardian LamiGlass Acoustic speciális hangszigetelő üvegei és a Guardian ExtraClear, amely víztiszta árnyalatának köszönhetően az építészek kedvence.

Az üveg innovációjának egyik kitűnő példája a cég által gyártott Guardian Dielectric Mirror, amely egy olyan üvegtükör, ami alapállapotában tükörként funkcionál, de bekapcsolva akár képernyőként is funkcionálhat. Az Orosházán gyártott síküveg-, laminált- és bevonatosüveg-termékek nem csak a térségben és Magyarországon, hanem szerte a világon tették ismertté az orosházi vállalat nevét.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.