- hirdetés -

Kilenc országból majdnem harminc férfi együttes vett részt az idei kézilabdázó Masters Európa-bajnokságon, melyet a spanyolországi Granollersben rendeztek meg. A viadalon a Magyarországot képviselő Budapest Old Boys 55+ csapatának tagjaként szerzett bronzérmet az Orosházi FKSE utánpótlásedzője, Pásztor István.

Az orosházi szakember szeretett sportágával nemcsak edzőként, hanem játékosként is aktívan foglalkozik. A mostani Európa-bajnokságra is ennek megfelelően készült fel. Fél éve heti több alkalommal futott, a konditermet is gyakran látogatta, valamint a fiatalok közé is beállt az edzéseken. Közben a mai napig aktívan játszik a megye I-es bajnokságban, a Hódmezővásárhely csapatában.

– Ez jelenti most számomra a fő vonalat. Persze a pandémia miatt több szünet is volt, de akkor is igyekeztem egyéni edzésekkel pótolni. Kellett is az erőnlét, hiszen mint kiderült, végül nem lett teljes a létszámunk, többen is lemondták egyéb okok miatt a szereplést, így a támadásban és a védekezésben is viszonylag sok játékperc jutott – mesélte.

Az idei Masters Európa-bajnokságon a férfiak mezőnyében a 45+, az 50+ és az 55+ korosztályokban indítottak csapatokat.
– Magyarországon Rév András a szenior szakág vezetője, ő szokta intézni a nevezéseket. Igazából egyszerű bekerülni, mert aki a korosztályból érez magában elég affinitást és annyi erőt, hogy részt tudjon venni egy ilyen világversenyen, nyugodtan jelentkezhet. Többnyire egyébként olyan játékosokkal indulunk el ilyenkor, akik korábban az NB I-ben vagy akár a magyar válogatottban is megfordultak – árulta el.

A kétévente rendezett játékok mostani helyszíne a Barcelonához közel eső Granollers volt, a mérkőzéseket ráadásul egy olyan szép hagyományokkal rendelkező és jó környezetet biztosító csarnokban játszhatták le, amit még annak idején az 1992-es olimpiára építettek. Az 55+ korosztályba több gárda is nevezett, így a lebonyolítás két csoportban zajlott. A csoportmérkőzések során csak egyszer szenvedtek vereséget, ami azt jelentette, hogy az elődöntőre készülhettek.

A döntőbe jutás végül nem jött össze a másik csoport győztese ellen, így következhetett a bronzmérkőzés, ahol viszont nagyarányú győzelmet arattak, így a Budapest Old Boys Pásztor Istvánnal a soraiban a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az Öcsi becenevű sportoló elmondta, hogy a későbbiekben is szeretne részt venni hasonló erőpróbákon. Nemrég Lengyelországba kaptak meghívást, így ha minden jól megy, augusztusban ismét nemzetközi tornán vehet majd részt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.