- hirdetés -

Orosháza számára fontosak az olyan közösségi programok, amelyek összehozzák az embereket. Az orosházi Amigo Band azzal a céllal jött létre, hogy örömet szerezzen azoknak, akik meghallgatják őket egy-egy koncert során. A frissen indult bandában tagjai mind a zenélés öröme miatt csatlakoztak az együtteshez.

A banda alapötlete Szilágyi Mihály fejéből pattant ki, majd nem sokkal később két szükség találkozott egymással. Mozsár Attila, az Amigo Bár tulajdonosa zenészeket szeretett volna, Mihály és csapata pedig zenélni.

– Egy este folyamán a zenekar két tagja érkezett hozzánk, és beültek egy nagy bőgővel és egy gitárral. Néhány ital után zenélni kezdtek. Másnap visszajöttek és odamentem hozzájuk. Így találtunk egymásra egyik pillanatról a másikra, majd nyolc nap alatt fel is állt a zenekar – emlékezett vissza Mozsár Attila.

– A megalakulás után szerettünk volna egy klubszerű összejövetelt, hogy minden hónapban egyszer Orosházán, a helyieknek egy ilyen zenélést csináljunk, mint a mai – tette hozzá Szilágyi Mihály.

A banda tagjai: László Diána, klarinét. Győri-Dani Emma és Kiss Lilla, fuvola. Farkas Illés és Berta Péter, dob. Kovács Zoltán, billentyű. Juhász László, Rédai Krisztina és Galyas Gábor, szaxofon. Gyapjasné Béres Enikő, ének. Horváth Valéria és Mihalik Zsanett, trombita. Szilágyi Mihály, nagybőgő és gitár.

Az Amigo Band két és fél hónappal ezelőtt alakult meg. Első fellépésükön még nem voltak sokan. Aztán egyre többen lettek a közönségben. A mai koncert előtt már fél órával hamarabb érkezni kezdtek az emberek, majd a gyakorlás hangjai egyre több és több embert vonzottak a fő utcára.

– Nagyon örülünk, hogy ilyen vonzereje van, és hogy az orosháziakat érdekli egy ilyen szórakozás lehetőség. Jönnek az ismerősök, a barátok és családtagok és egy fantasztikus hangulatban együtt töltünk egy estét – mondta a banda énekese, Gyapjasné Béres Enikő.

– Az előző fellépés csodálatos volt, tele szeretettel. Annak ellenére, hogy még csak most kezdtünk a közönség nagy szeretettel fogadta és ez vitt minket előre. Az orosháziak, a közönség motivál minket – tette hozzá Szilágyi Mihály.

Igazán örülnek annak, hogy ilyen szeretet árad feléjük az emberektől. Előző fellépésükből tanulva, ahol nem is akarták őket elengedni a pénteki alkalomra több ráadás számmal is készültek. Zeneileg igyekeznek a banda kedvenceit játszani. Mindenki bevitte a maga számára legkedvesebb dalt és azokból próbáltak meg egy színpadi produkciót kovácsolni, átírni ezeket a számokat fúvós hangszerre. Ennek köszönhetően a dalok hangzása teljesen mássá válik.

– Heti egyszer tudunk próbálni. Nagyon nehéz összehozni ennyi embert, hogy mindenki ráérjen, de jó érzés együtt zenélni, ezért megéri. Nehéz összehangolni az időt és a gondolatokat, de ez egy olyan kihívás, amivel szívesen birkózunk meg – emelte ki Mihály.

A jövőben mindenképpen szeretnének ugyanazon a helyen játszani, de negyedévente egy-egy nagyobb koncertet is adnának, hiszen úgy gondolják, hogy jót tenne a zenekarnak, jobban tudnának fejlődni. Az emberek reakciója tölti fel őket, és minden koncert élményt közösen átbeszélnek, hogy a banda a jövőben tovább virágozzon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.