- hirdetés -

A Petőfi Művelődési Központ segítségével egy több alkalomból álló programsorozatot szervezett a Szikhát Kutyamenhelyre az Orosházi Állat- és Természetvédő Egyesület. Június 18-án délután többek közt tereprendezéssel, virágültetéssel és szemétszedéssel is foglalkoztak a lelkes önkéntesek segítségével.

Az Orosházi Állat- és Természetvédő Egyesület több mint 20 évvel ezelőtt alakult meg, célja pedig azóta is változatlan: felhívni a figyelmet a felelős állattartás és a környezetvédelem fontosságára, valamint befogadni az Orosházán található kóbor ebeket. Munkájukat tavaly az augusztus 20-i ünnepség keretében Orosháza Városért elismeréssel jutalmazták.

Az egyesület ezúttal a Petőfi Művelődési Központ csapatával közösen egy önkéntes délutánokból álló programsorozatot szervezett a Szikhát Kutyamenhelyre, melyre június 18-án is várták az érdeklődőket. A program egy pályázatnak (Az orosházi közösségért – helyi identitást és kohéziót erősítő programok) köszönhetően jött létre.
– A múltkori alkalommal a tereprendezés volt előtérben, most pedig a szemétszedésé volt a főszerep.

Jó volt látni, hogy az elmúlt évekhez képest sokkal kevesebb szemét volt az úton, a menhely környékén. Mi is, amikor csak tudunk, részt veszünk a Te Szedd akcióban, melynek keretében mindig összeszedjük a Dózsa György úttól egészen a menhelyig a szemetet – ismertette a részleteket Pukánszki Tamás, az egyesület elnöke.

Hozzátette, a szemétszedés mellett a korábbi programhoz hasonlóan a tereprendezésre is nagy figyelmet fordítottak, az önkéntesek virágokat is ültettek. A következő foglalkozáson pedig a kutyákat is megsétáltathatják a látogatók, azt a programot valószínűleg a kora délutáni hőség miatt egy kicsit későbbi napszakra szervezik majd.
– Nagy örömmel látjuk, hogy minden ilyen önkéntes délutánra kijönnek az emberek segíteni, mi és a menhely dolgozói is nagyon hálásak vagyunk nekik ezért – nyilatkozta.

Pukánszki Szilvia kisfiával közösen vett részt az eseményen.
– Neki is szeretnék példát mutatni abban, hogyan védjük a környezetünket és természetesen az állatok szeretete miatt szoktunk mi is csatlakozni a kezdeményezéshez – mondta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.