- hirdetés -

Utoljára csöngettek be június 18-án a Vörösmarty Mihály Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulóinak. A ballagó diákok szüleik, hozzátartozóik és tanáraik társaságában vehettek búcsút egymástól és intézményüktől az iskola udvarán. A Czina Sándor- és rákóczitelepi tagintézményekben is ekkor tartották az ünnepséget.

Osztálytermeikben gyülekeztek a Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai, itt fogadták büszke hozzátartozóik gratulációját, majd a jelképes utolsó csengetés után elindultak, hogy még egyszer körbejárják életük egyik meghatározó színterét. Az intézmény igazgatója, Orosz László elmondta, az idei évben szerencsére ismét a hagyományoknak megfelelően tudták megszervezni a ballagási ünnepséget.

– Az elmúlt két évben az ünnepséget meghatározta a járványhelyzet, amikor nem lehetett személyes jelenlét vagy csak nagyon korlátozott számban fogadhattunk vendégeket. Ezúttal viszont a létszámkorlátozás alapvetően megszűnt, a fogadóképesség is megvolt, a diákok idén már a megszokott módon fogadhatták a hetedikesek, a szüleik gratulációit és találkozhattak hozzátartozóikkal – árulta el az igazgató.

A székhelyintézmény mellett az iskola Czina Sándor-, valamint rákóczitelepi tagintézményében is ezen a napon ballagtak el a diákok, utóbbi helyszínen pedig a tanévzáró ünnepséget is ekkor tartották. Összesen 80 tanuló kapta meg ballagó tarisznyáját, akik még 2014-ben kezdték el általános iskolai tanulmányaikat. A Vörösmarty iskola tanulóinak az intézmény udvarán tartották meg az ünnepséget.

A 8. A, B és C osztályok tanulói osztályfőnökeik, Dávidné Bartha Szilvia, Vargáné Gyömrei Anita és Szalók József vezetésével érkeztek le és foglalták el a helyüket. A vendégek köszöntését követően a ballagó nyolcadikosok átadták az iskola zászlaját a következő évfolyamnak, majd az ünnepi műsor következett, mely során felidézték az elmúlt évek vidám vagy éppen nehezebb pillanatait, a közös csínytevések, osztálykirándulások emlékeit.

Búcsút vettek iskolatársaiktól, elsősorban az intézményt ünnepi díszbe öltöztető hetedikesektől, bízva abban, hogy ők sem felejtik el az együtt töltött éveket. Megköszönték tanáraik fáradozásait, útmutatását, szüleik támogatását. Hetedik osztályos diáktársaik is búcsút vettek tőlük az ünnepi műsor keretében, emlékeztetve őket arra, hogy a mai nappal lezárult életük egyik fontos szakasza.

A köszöntő beszédek során az iskola igazgatóhelyettese, Aminné Móricz Márta az emlékek felidézése vagy összegzés helyett ezúttal egy dalt választott a diákoknak búcsúzóul, ami vágyakról, célokról, törekvésekről vagy az emberi tartásról fogalmazott meg nekik útmutatót. A ballagók közös éneke sem maradhatott el, a Mi vagyunk a grund című slágert adták elő a közönségnek, de galambokat is eregették az ünnepség során.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.