- hirdetés -

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően megújul az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület által használt, de egyébként önkormányzati tulajdonban lévő Könd utca 1. szám alatt található épület. A multifunkciós sport- és ifjúsági rekreációs központ kialakítása és fejlesztése 206,5 millió forintból valósul meg.

A pályázatban leírtak szerint az épületben elhelyeznek egy új, ellenáramoltatóval szerelt hideg vizes medencét, egy új, meleg vizes ülőmedencét hozzá tartozó pihenőtérrel, valamint masszázs és sókamra helyiségeket is. Emellett létesítenek olyan helyiségeket, amelyek orvosi ellátásnak, vizsgálatnak és kezelésnek adnak majd helyet, és átalakítják a már rendelkezésre álló szauna és kiszolgáló helyiségeket, úgy mint a nemenkénti öltözőt, az akadálymentes öltözőt, a mosdókat, a személyzeti helységeket és a recepciót. Mindemellett az épületet energetikailag is felújítják. A munkálatokról a kivitelezőt, Iványi Istvánt, az Iványi Építőmester Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

– Egy hónapja kezdtük el a sportközpont rehabilitációját, mintegy 15-20 ember dolgozik itt folyamatosan. Kibontottuk a válaszfalakat, kiszedtük a régi nyílászárókat, most már helyezzük be az újakat. Átvágtuk géppel a homlokzati falakat, hogy megtörténhessen a talajnedvesség elleni szigetelés, majd ezután a vakolat-helyreállítás és a teraszkészítés következett a sorban. Ezen a héten nekifogunk az épületgépészeti munkáknak, a fűtés- és villanyszerelésnek, és az épület kap egy 15 centiméteres utólagos hőszigetelést is. Ha mindezzel elkészülünk, kezdődhet a burkolás és a festés. Jelen számításaim szerint október végére fejezzük be a munkát – mondta el Iványi István.

A projekt keretében beszerzett eszközök egy része az Orosházi Munkás Testedző Kör – Utánpótlás Labdarúgó Egyesület székhelyére kerül majd, a projekt ugyanis konzorciumi formában valósul meg. A főkedvezményezett Orosháza Város Önkormányzata mellett konzorciumi partner az Orosházi Munkás Testedző kör – Utánpótlás Labdarúgó Egyesület 1913, valamint az Orosháza Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.